40ste Bloemenjaarmarkt, een bloemenzee in binnenstad

Foto: Archief De Redactie

De binnenstad van Groningen verandert deze vrijdag weer in één bloemenzee tijdens de jaarlijkse Bloemenjaarmarkt. De grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland viert deze vrijdag haar 40e jubileum. De eerste keer bloemenjaarmarkt was in 1983, ter ere van de vijfde verjaardag van de terugkeer van de warenmarkt naar de binnenstad.

Ruim honderd marktkooplieden bieden bloemen en planten aan op de Grote Markt, Vismarkt en de aangrenzende straten. Een grote variatie van verse snijbloemen, kamerplanten, bloembollen en zaaigoed tot tuin- en kuipplanten is verkrijgbaar.

De Bloemenjaarmarkt – ook wel ‘Bloemetjesmarkt’ genoemd – trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar de binnenstad. Slenteren over de jaarmarkt kan van 9.00 tot 18.00 uur op de Grote Markt en Vismarkt, Akerkhof, de Nieuwe Markt, de Guldenstraat en in de Oude Ebbingestraat.

Ter ere van de veertigste bloemenjaarmarkt kunnen bezoekers zichzelf dit jaar mét bloemen op de foto laten zetten bij een fotobooth op de Grote Markt. Bezoekers kunnen ook meedoen aan een gratis bloemschikworkshop op de Nieuwe Markt, tussen 10.30 en 15.30 uur.

Op P+R Kardinge wordt vanuit Gastvrij Groningen gratis koffie en thee aangeboden tussen 9.00 uur en 12.00 uur.

Bloemendepot

Op de Grote Markt kunnen bezoekers de gekochte waren afgeven in het bloemendepot, dat uitgebreid is naar 6 meter. De bloemendepot is geopend tussen 9.00 uur en 18.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen