Viering Koningsdag met muziek en vrijmarkten

Foto: Archief De Redactie

Over een maand is het zover, dan viert Groningen de verjaardag van Koning Willem-Alexander tijdens Koningsdag en -nacht met vrijmarkten op de Singels en in de wijken en een uitgebreid muziekprogramma op de Vismarkt.

De Oranjevereniging Koningsdag organiseert deze dag ieder jaar voor de stad Groningen en dit jaar bestaat de vereniging 100 jaar.

Vanaf 7.00 uur kunnen verkopers een kraampje opbouwen of een kleedje uit te spreiden voor de verkoop van spulletjes op de Vrijmarkt. Op de Westerhaven kunnen kinderen vanaf 9.00 uur terecht op de kindervrijmarkt.

Koningsdag gaat actief van start met een echte Dance Battle op de Vismarkt. Daarna staan Brontsema en Staal, Hot Leggs, deTina Turner Tributeband, gevolgd door Tik Tok Tammo en band, Van De Straat en de Groningse band.

Op de Vismarkt begint Koningsnacht met Bart Brandts Buys en DJ Julian Bos die de intermezzo’s in de programmering verzorgen door plaatjes en praatjes ‘voor elk wat wils’ aan elkaar te draaien. Op de Vismarkt staan tijdens Koningsnacht Starfish, DJ Sisis Carini (Marjet Woldhuis), Kevin Paré en de Super Troopers van de Abba Experience.

Kijk voor meer informatie op www.oranjegroningen.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen