IFFR in Groningen start woensdag

Foto: De Redactie

Vandaag, woensdag 31 januari begint het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Groningen. IFFR in Groningen is het filmfestival waar verhalen tot leven komen op het grote scherm. De satellieteditie van het festival vindt tot en met zondag 4 februari plaats.

Publieksfavorieten

IFFR in Groningen presenteert vijf dagen lang een uiteenlopend filmprogramma met langverwachte titels en prijswinnende films. Het festival opent met de film Together 99, van regisseur Lukas Moodysson. In deze film brengt hij de cast van de filmhuishit Together weer samen. Met het directe van een fly-on-the-wall-documentaire en de humor van een sitcom is dit een heerlijke aftrap van het festival.

Ook te zien is The Zone of Interest, de voor vijf Oscars-genomineerde film van regisseur Jonathan Glazer. Een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama dat eerder door de BBC werd omschreven als ‘een genadeloos meesterwerk’.

Krazy House is een extreem onstuimige en knettergekke komedie van regisseursduo Steffen Haars en Flip van der Kuil (bekend van New Kids). In de stijl van sitcoms uit de jaren 90 wordt een schattig gezin overvallen door een bloeddorstige Rus en zijn twee tienerzoons. Dit wordt de ultieme cultfilm van 2024!

Regisseurs te gast

Ook dit jaar zijn er weer veel makers en regisseurs te gast voor Q&A’s en nagesprekken met het publiek. Onder andere regisseurs van de films Bijt, Rei, Future Me en Melk, een prachtige film van regisseur Stefanie Kolk over verlies, die getuigt van een frisse en scherpzinnige cinematografische visie.

Overig programma

Naast films kijken is er nog veel meer te doen. Op zaterdag 3 februari kan iedereen aanschuiven bij de gratis IFFR talkshow met Menno de Bree, Stefanie Kolk, Richard Nobbe en muziek uit de film The Blue Giant. Op donderdag is er een Filmquiz waarin quizmasters Victor & Robin deelnemers meenemen aan de hand van het IFFR door de geschiedenis van het grote doek. En er is een shortfilmmarathon met alle hoogtepunten uit het IFFR programma, de Forum Favorites: 3 topfilms uit het festival in één programma en het festival sluit traditiegetrouw af met de verrassingsfilm.

International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Groningen is te bezoeken in Forum Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen