Een bijna helemaal waargebeurd verhaal over bier mét Groningse bierproeverij

Foto: Sebastiaan Rodenhuis Fotografie

In het jaar 1476 meert een Fries handelsschip aan in de haven van het Hoge der A in Groningen. Eén van de bemanningsleden dwaalt door de middeleeuwse stad, op zoek naar het lekkerste bier en een avond vol vermaak. Dat moét haast wel fout aflopen…

Op zaterdag 27 januari staat Museum aan de A, waar eeuwenlang bier werd gebrouwen, helemaal in het teken van bier. Bart Breman vertelt, in de zaal pal boven de waterput waar het water van de A de brouwerij in kwam, een bijna helemaal waargebeurd historisch verhaal. Over de stad Groningen en over de herkomst van een woord.

Aansluitend vertelt Stevan van der Werf over de geschiedenis en achtergrond van bier en het brouwen ervan. Tijdens de verhalen wordt natuurlijk ook geproefd. Je maakt kennis met verschillende Groningse biertjes.

Bart Breman is tekstschrijver en verhalenverteller. Hij werkt voor verschillende culturele- en onderwijsinstellingen in het noorden van Nederland. Daarnaast is hij algemeen directeur van GRID Grafisch Museum Groningen. Stevan van der Werf is sinds 2020 mede-eigenaar van Just in Beer, een specialistische bierwinkel in Groningen met lokaal, nationaal en internationaal bier.

Het begint om 16.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Van tevoren aanmelden is niet nodig maar vol = vol. De kosten zijn 10 euro per persoon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen