VRIJDAG Bandavond: Ontdek lokaal muzikaal talent in Simplon

Foto: Sjoerd Knol

Op vrijdag 2 en 9 februari vindt in Simplon de VRIJDAG Bandavond plaats. Dertien Groningse bands laten aan het grote publiek horen waar ze de afgelopen maanden mee bezig zijn geweest. Het wordt een zeer gevarieerd programma, van eigen songs tot covers.

Onder begeleiding van bandcoaches Julius Jonker, Arnout Baard en Selim Boukhris is er de afgelopen tijd flink gerepeteerd om een goed resultaat neer te zetten. Het belooft dan ook een mooie avond te worden in de bovenzaal van Simplon. “De halfjaarlijkse presentatie van de VRIJDAG is altijd een feestje en zeer goed bezocht”, zo schreef het Groninger poppodium eerder op haar website. Tijdens de Bandavond in Simplon worden ook prijzen uitgereikt. De deelnemende bands kunnen prijzen winnen, zoals studio-opnametijd of spelen op Noorderzon.

Line-up

In totaal staan er verdeeld over twee avonden 8 jongeren- en 5 volwassenenbands op de planken. Op vrijdag 2 februari is het de beurt aan de bands van de volwassenen: De Dagdroom Brigade, New New Crew, Vintage Lab, Ample Black en Creek Bone. En op vrijdag 9 februari staan alle bands van de kinderen en jongeren op het podium: Green Beans, Korte Broeken Brigade, Red Carpet, Future Monkeys, Stoeprand, Clueless, Basement Four en Spotless Mind.

Tickets zijn voor 4 euro verkrijgbaar via bijvrijdag.nl/bandavond of bij Simplon.

VRIJDAG Bands

Droom jij ervan om met je eigen band op het podium te staan? Heb je vroeger samengespeeld en mis je het spelen in een band? Lukt het maar niet om een band van de grond te krijgen? Of wil je meer optreden? Meld je dan aan voor de VRIJDAG Bands. Onder leiding van een bandcoach werk je aan individuele skills, samenspelen en performance. Twee keer per jaar geef je een concert in Simplon en daarnaast speel je soms op andere podia en festivals. Een aantal keer per jaar zijn er masterclasses die gaan over zingen in een band of bandpresentatie. De bands zijn voor alle leeftijden en elk niveau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen