Vraauwlu en Welkom in 1672. Rondleidingen, koffie en koek in Museum aan de A

Foto: Joost Nuijten

De kerstvakantie is de laatste mogelijkheid om de tentoonstellingen Vraauwlu, Welkom in 1672, Tussen land en lucht en Zwart in Beweging in Museum aan de A te bekijken.

Kleine bezoekers krijgen daarom de speciale kinderuitgave van Vraauwlu cadeau (normale prijs € 2,50, maximaal 1 per gezin). In het laatste weekend, zaterdag 6 en zondag 7 januari, zijn er instaprondleidingen door Vraauwlu tussen 13.00 en 16.00 uur.

Ook is er gratis koffie of thee met iets lekkers. Vanaf 8 januari werkt het museum achter de schermen samen met het Groninger Museum, Groninger Archieven en Noorderpoort aan de nieuwe vaste presentatie. Het museum organiseert daarnaast verschillende publieksactiviteiten zoals Spicy Sundays, lezingen, performances, bierproeverijen en rondleidingen.

Vraauwlu

Welke bekende Groningers ken jij? Misschien wel niet zo veel. Met Vraauwlu – Groningers die je wil kennen nodigen we je uit om nog meer Groningers te ontdekken. Vrouwelijke Groningers, van wie je misschien nog nooit hebt gehoord!

Familie-doe-tentoonstelling Welkom in 1672

Op de mooiste zolder van het museum reis je mee naar het jaar 1672 en neem je een kijkje in het leven van Lammechien, Idris, Hinrick en Stijntien. Kruip in de huid van deze eigenwijze Groningse kinderen, pas hun 17e eeuwse kleren en ga met je doeboekje (op=op) op ontdekkingstocht door de keuken, boerderij, werkplaats en studeerkamer.

Tussen land en lucht

Duo-fototentoonstelling met werk van Jacob Molenhuis (1894-1987) en David Vroom (1987) van inwoners uit De Marne. Tussen land en lucht is de Groningse en zevende editie in een serie van twaalf tentoonstellingen van De Mix Nederland. Samenwerking van stichting Beeldmix en Museum aan de A op uitnodiging van Noorderlicht Fotofestival.

Zwart in Beweging

Deze ode aan het doorzettingsvermogen en de veerkracht van de Zwarte Mens toont werk van Guillaume Pool (Paramaribo, 1930), Janne Igbuwe (Amsterdam, 1996), Oswaldo Sield (Paramaribo, 1960), Anne-Jesuina (Hamburg, 1989) en E.Rudo Walker (Paramaribo, 1942). Samengesteld door gastconservator Charles Goudsmit.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen