Inschrijving voor speciale 10e editie van Groningen Swim Challenge is open

Laatste zwemmer van de City Swim komt over de finish.
Laatste zwemmer van de City Swim komt over de finish.
Foto: Archief De Redactie

De opening van de inschrijving voor de 10e jubileumeditie van de Groningen Swim Challenge is geopend. Het evenement vindt volgend jaar plaats op 31 augustus.

Het mijlpaaljaar wordt gevierd met een toevoeging aan het programma. De CitySwim zal dit jaar een hele ronde door de prachtige grachten van Groningen maken, een ware cityswim-ervaring die deelnemers meeneemt langs de meest schilderachtige plekjes van de stad over een afstand van 3,8 kilometer. Ook is er de kortere CitySwim van 1,6 kilometer voor deelnemers die een kortere uitdaging willen. Daarnaast zijn kinderen dit jaar weer van harte welkom bij de Junior Swim.

De Groningen Swim Challenge is al negen jaar een hoogtepunt op de sportieve en sociale kalender van Groningen. De estafettetocht vanaf Zoutkamp start om 5.30 uur in de ochtend en tijdens de 33,5km tocht zwemmen teams door het Reitdiep naar hartje Groningen.

“De 10e editie van de Groningen Swim Challenge belooft een onvergetelijk evenement te worden,” aldus Johan Broesder, voorzitter van de organisatie. “We zijn verheugd om deelnemers en toeschouwers te verwelkomen om samen met ons deze speciale mijlpaal te vieren en tegelijkertijd geld in te zamelen voor het goede doel. Ook de CitySwim langs de grachten van Groningen wordt een hoogtepunt waar iedereen naar uit kan kijken.”

UMCG Kankerresearchfonds

De opbrengsten van de Groningen Swim Challenge gaan naar het UMCG Kankerresearchfonds. Dit fonds speelt een cruciale rol in het onderzoek naar en de behandeling van kanker, en elke bijdrage helpt bij de voortgang van belangrijke projecten. Deelnemers van de Swim Challenge zamelen geld in voor dit goede doel. In totaal heeft de organisatie al meer dan 1,3 miljoen euro opgehaald voor het UMCG.

Inschrijven voor de 10e Groningen Swim Challenge kan via de website Groningen Swim Challenge 2024:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen