10 Jaar Noorderpoort Kunst & Multimedia: ImpressFest en Hairspray

Foto: Noorderpoort/ M. Middelweerd

Noorderpoort Kunst & Media bestaat in 2016 10 jaar. Om het 10-jarige bestaan van Kunst & Multimedia te vieren presenteert ImpressFest van Noorderpoort Kunst & Multimedia de internationale hitmusical Hairspray van 20 juni tot en met 2 juli 2016.

ImpressFest is hét jaarlijkse showcase festival voor kunst, theater, media en muziek in Groningen. Sinds 2011 presenteren jonge talenten uit de stad, de best-of van de school en de producten die gedurende het jaar op school zijn ontwikkeld.

Musical ‘Hairspray’

De Musical ‘Hairspray’ speelt zich af in Baltimore, 1962. Tracy Turnblad, een grote meid met een groter kapsel heeft een nog grotere droom. Ze wil namelijk haar weg dansen naar nationale televisie en richting het hart van tieneridool Link Larkin.

Zij weet zonder problemen een plekje in de The Corny Collins Show te bemachtigen met haar enthousiasme en hippe danspasjes. Dit tot grote ergernis van de huidige ‘dance queen’ Amber von Tussle. Als Ambers vriendje Link ook nog eens een oogje op Tracy krijgt, is de maat pas echt vol.

De twee meiden gaan een bittere en muzikale strijd aan om de kroon van Miss Hairspray te mogen dragen. Tracy vecht ondertussen met behulp van haar nieuw gevonden roem aan het vechten voor de integratie van alle huidskleuren binnen de show.

De cast van ‘dé feel good musical met een boodschap’ wordt ingevuld door studenten van Kunst & Multimedia. De productie ligt geheel in handen van studenten, waarbij ze hulp hebben gehad van professionals uit het werkveld, zoals Marieke Klooster en Karin Noeken van Vrouw Holland en theatermaker Hans Kroodsma.

Alle studierichtingen van de partij

De studenten van de opleiding Podium- & Evenemententechniek verzorgen de techniek, het licht en het geluid. De organisatie wordt geregeld door studenten van de Evenementenorganisatie. De muziek wordt geregeld door muzikanten in spe, de acteurs van de opleiding Artiest maken voorstellingen en de Art & Design studenten hebben de creatieve aankleding van het festival gemaakt. Alles wordt in beeld gebracht door studenten van AV en zij zorgen voor de nodige creatieve films.

ImpressFest 2016 – 22 juni tot en met 25 juni

ImpressFest biedt vier dagen lang volop theater- en muziekvoorstellingen, films en kunstexposities. Voor meer informatie & voorstellingen bekijk www.impressfest.nl

Kaartverkoop

Hairspray de Musical is vanaf 20 juni 2016 te zien in de festivaltent op het veld achter Noorderpoort Kunst & Multimedia op Verzetsstrijderslaan 4 in Groningen. Tot en met 2 juli 2016 zijn er in totaal 14 voorstellingen. Kaarten kosten 15 euro per stuk en zijn online te bestellen via www.hairspray.kunstmultimedia.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen