17e-eeuwse kinderworkshop in Museum aan de A

Aardewerk uit de familie-doe-tentoonstelling ‘Welkom in 1672’.
Aardewerk uit de familie-doe-tentoonstelling ‘Welkom in 1672’.
Foto: Museum aan de A.

In Museum aan de A zijn op woensdag 23 of 30 augustus 17e-eeuwse kinderworkshops, waarbij servies te beschilderen is in een 17e-eeuws kinderatelier. De workshops vinden plaats van 14.00 tot 16.00 uur en sluiten aan bij de familie-doe-tentoonstelling ‘Welkom in 1672’.

Servies beschilderen

In de tentoonstelling ‘Welkom in 1672’ ontdek je hoe men 351 jaar geleden pottenbakte. Prachtig versierde borden, schalen en kommetjes van 17e-eeuws slibaardewerk zijn te zien en vertellen hoe het servies gemaakt en versierd werd. Vervolgens ga je zelf aan de slag in ons atelier! Op kartonnen servies ga je proberen 17e-eeuwse motieven na te bootsen. Je gaat aan de slag met acrylverf, dit is uitwasbaar, maar voor de zekerheid raden we aan om kleding te dragen die vies mag worden.

‘Welkom in 1672’

De familie-doe-tentoonstelling ‘Welkom in 1672’ is op de zolder van het middeleeuwse Canterhuis. Daar maak je kennis met vier eigenwijze kinderen die 351 jaar geleden in Groningen woonden: Idris, Hinrick, Stijntien en Lammechien. Deze vrienden maken van dichtbij het Beleg van Groningen door Bommen Berend mee. Ze zien kogels vliegen en delen van de stad kapotgaan. Maar ondertussen gaat hun leven ook gewoon door. Met echte bommen en kogels, timmergereedschap, robuuste potten, chic aardewerk, speelgoed en gebruiksvoorwerpen van 351 jaar geleden, krijg je een goed beeld van hoe het leven toen was. Kruip in de huid van de Groningse kinderen, trek hun 17e-eeuwse kleren aan en ga met je doeboekje op ontdekkingstocht door de keuken, boerderij, werkplaats en studeerkamer.

Volwassenen betalen de normale entreeprijs en kinderen mogen gratis naar binnen, aanmelden is niet nodig. De workshop is geschikt voor alle leeftijden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen