Pasar Malam Asia in Kardinge Groningen

Foto: © John van Hese

Pasar Malam Asia, de sfeervolle Aziatische jaarmarkt, is dit Pinksterweekend vier dagen lang te bezoeken van vrijdag 26 tot en met zondag 29 mei in Kardinge Groningen.

Met meer dan 100 kramen is Indonesië dichterbij dan ooit. Tijdens het jaarlijks terugkerend evenement kunnen liefhebbers van de cultuur proeven, genieten en beleven.

‘De Pasar is groter dan ooit in Kardinge’, vertelt Dennis Meijer, één van de organisatoren achter dit evenement. ‘De belangstelling voor een plaatsje op de Aziatische markt in Groningen was zo groot dat we een wachtlijst voor standhouders hebben moeten aanleggen. We zitten bommetje vol! Dat is ongekend.’

Naast de standhouders van de meer dan 100 kramen zetten meer dan 70 artiesten (bands, soloartiesten en dansgroepen), koks van de restaurants en snackcorners 4 dagen lang hun beste beentje voor om de bewoners van Groningen en ver daarbuiten te laten genieten van de rijke cultuur van Azië.

De blikvanger van dit evenement is het unieke tempeldecor waarvan er maar één is in Europa. Een lichtshow zorgt voor een magische tropische sfeer. Kardinge is omgetoverd tot een stukje tropisch paradijs.

Programma

De grote Aziatische markt met activiteiten biedt ruim 100 stands om te shoppen bij een keur aan exclusieve producten, waaronder houtsnijwerk en batik stoffen uit Bali, olieverfschilderijen uit Thailand, zijden kleding uit China, lederwaren uit Afrika, talloze geuren wierook uit India, massageolie uit Azië, sieraden, home-deco en cadeauartikelen, exotische vruchten, sambal, spekkoek en nog veel meer.

Ook zijn er verschillende mediums of kan men een traditionele massage nemen (Pitjit).

Lekker eten

Voor lekker eten kunnen bezoekers terecht bij exotische food-stands met ieder hun eigen specialiteit. De Indonesische keuken is ruim vertegenwoordigd, met talloze maaltijden en zoetige alsook hartige snacks tot aan tropische drankjes, ijsjes en vruchten.

Livemuziek door een keur aan artiesten uit diverse culturen en wervelende dansshows uit Indonesië, Tahiti en Hawaii maken Pasar Malam Asia compleet en kinderen kunnen zich vermaken op een spectaculair springkussen.

Kijk voor alle informatie op www.pasarmalamasia.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen