Lentefestival Oosterparkwijk: Drie dagen straattheater en muziek

(Archief De Redactie)
(Archief De Redactie)
Foto: Frans Geubel

De lente vieren kan op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart tijdens het Lentefestival Oosterparkwijk. Drie dagen lang is er muziek, straattheater, kinderactiviteiten, lekker eten, een beetje magie en veel gezelligheid.

“Het festival heeft als doel om mensen bij elkaar te brengen en kinderen een leuke dag te bezorgen”, aldus de organisatie.

Straattheater op het festival

Het Lentefestival staat bekend om de straattheateracts. Drie dagen lang kan men genieten van de Groninger jongleur Jos Tipker. Ook Marco Bonisimo, een veelzijdige straattheater artiest is weer van de partij en is op zaterdag te zien. Met de kijkkasten van Clinch kunnen bezoekers ervaren hoe het nieuws vroeger verspreid werd toen internet, radio en televisie nog niet bestond.

Muziek: van jong talent tot veelzijdige artiest

Traditiegetrouw spelen op vrijdag- en zaterdagavond een aantal bands van Bij VRIJDAG. Het festival geeft een podium aan jong talent en muzikanten met meer ervaring. Op vrijdagmiddag speelt het McDixie duo en haalt het festival de sfeer van New Orleans naar de Oosterparkwijk. Zangeres Lucie Dekker treedt op zaterdag op samen met een vriend. Zanger en accordeonist Hans de Cock en de coverband Just Practise staan zondag op het programma.

Kinderactiviteiten

Overdag is het festival het ideale uitje voor gezinnen met kinderen. Een zweefmolen, Hollandse spelen (ook leuk voor volwassenen), pony rijden, de kop van jut met prijzen, schminken en plakplaatjes en pannenkoeken eten. Er is van alles zien, te doen en te beleven. Bijvoorbeeld een gratis bekertje ranja uit de limonadekabouter.

Voor en door Oosterparkwijkers

Het Lentefestival Oosterparkwijk wordt georganiseerd door wijkbewoners uit de Oosterparkwijk, met af en toe een vreemde vogel uit een andere wijk. Er wordt gewerkt met zo’n vijf vrijwilligers en daaromheen zijn nog zo’n 20 buurtgenoten actief. Daarmee is het festival voor en door Oosterparkwijkers.

Toegang tot het festival is gratis. Voor eten en drinken betalen bezoekers een klein bedrag, waarmee goede doelen in de Oosterparkwijk worden gesteund.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen