Eerste namen Noorderzon 2023: Hypnotiserend circus, 100 zwevende instrumenten en wereldpremière van Japans poppenspel

Foto: © Niels Knelis

Een betoverend circus, een omhelzing in 100 zwevende instrumenten en een wereldpremière van Japans poppenspel zijn de eerste acts voor het programma van het Noorderzon Festival of Performing Arts & Society. De organisatie presenteert vrijdag de eerste drie namen uit het internationale hoofdprogramma.

Johann Le Guillerm uit Frankrijk komt met hypnotiserend circus en adembenemende constructies in zijn eigen circustent. Omringd door meer dan 100 zwevende instrumenten geeft de Australische percussionist Matthias Schack-Arnott de bezoeker een onvergetelijke sonische omhelzing, waarbij zijn soundscape je voor even meeneemt naar een totaal andere dimensie. Tomoko Mukaiyama presenteert de wereldpremière van SADO, waarbij de bezoeker meegenomen wordt in de wereld van het levensechte Japanse poppenspel Joruri met elektronische muziek, installatie en anime.

De 33e editie van Noorderzon vindt plaats van donderdag 17 tot en met zondag 27 augustus. Het Noorderplantsoen en verschillende locaties in de binnenstad van Groningen vormen het decor voor het elfdaagse festival langs een uitdagend internationaal, nationaal en lokaal programma. Noorderzon presenteert onder meer theater, dans, circus, lezingen, gesprekken, muziek en een kinderprogramma.

De kaartverkoop start op zaterdag 17 juni 12.00 uur via noorderzon.nl. Elke maand maakt de organisatie meer programma bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen