Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen komt naar Groningen

Foto: IHHC Groningen via MartiniPlaza

Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen verhuist van Zuidbroek naar Martiniplaza. Van 22 december 2023 tot en met 6 januari 2024 vindt het Concours Hippique voor de eerste keer plaats in de stad Groningen.

De organisatie van IICH moest uitkijken naar een andere locatie omdat niet duidelijk of de Eurohal in Zuidbroek beschikbaar is voor de komende 60e editie. Het paardensportevenement vond door de uitbraak van de Covid-19 pandemie voor het laatst plaats in 2019 in de Eurohal te Zuidbroek.

Stichting Ruitersport Noord-Nederland is met haar voorzitter Aaldert de Vrieze verantwoordelijk voor de organisatie. Drijvende kracht achter het concours zijn daarnaast meer dan 100 vrijwilligers. Voorzitter Aaldert de Vrieze: “Ik ben blij met de keuze voor de stad Groningen en Martiniplaza. Deze accommodatie leent zich bij uitstek voor paardensport. De hoofdpiste heeft een bijzonder ambiance en brengt de sport aantrekkelijk dichtbij het publiek. De hallen waar de paarden gestald worden en waar de inrijpiste en dressuurpiste gesitueerd worden, zijn prettig en vooral diervriendelijk”.

Hoewel het concours haar wortels in Oost-Groningen heeft, wordt de verbinding met “Stad” als voordeel ervaren. In Noord-Nederland is paardensport na voetbal de tweede sport. De doelgroep bestaat uit actieve beoefenaars, fokkers, handelsstallen en liefhebbers.

IICH Groningen

Het IICH Groningen is een internationaal twee sterren concours. Uniek aan dit paardensportevenement is dat naast internationale topsport de paardensport in de volle breedte aan bod komt. Publiek kan genieten van dressuur en springen op nationaal en internationaal niveau, waarbij ook de jeugdruiters aan de start komen. Ruiters, amazones en talentvolle jonge paarden maken op dit evenement kennis met een podium van internationaal allure.

De eerstvolgende editie vindt plaats in MartiniPlaza van 22 december tot en met 6 januari.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen