Emancipatie aan de A – historische kostuumshow in Museum aan de A

Foto: Stichting Oud-Oranje

Het Museum aan de A organiseert in samenwerking met Stichting Oud-Oranje op zaterdag 1 april de kostuumshow ‘Emancipatie aan de A’. In deze show kun je de ontwikkeling van de vrouwenmode in Groningen zien.

Tien vrouwen tonen jurken, rokken, broeken en ensembles, geïnspireerd op de verhalen uit de tentoonstelling Vraauwlu – Groningers die je wil kennen. Deze vrouwen hebben niet alleen gezorgd voor politieke, sociale en maatschappelijke veranderingen, ook hebben ze, gewild of ongewild, invloed gehad op het modebeeld.

Van nonnenkap tot batikjurk

Gastheer Albert Kool van Stichting Oud-Oranje neemt bezoekers mee naar verschillende tijden, van de nonnekap uit de 16e eeuw tot de jaren zestig van de vorige eeuw: de tijd van de hippies. Superstrakke korsetten, zwierige hoepelrokken, ultrakorte rokjes… Ze komen allemaal voorbij. “En daarbij: tientallen smeuïge verhalen die je niet wilt missen!”, aldus het Museum aan de A.

De show is gratis toegankelijk voor museumbezoekers en wordt drie keer opgevoerd, om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur. Aanmelden is niet nodig. En zaterdag 1 april is volgens het museum geen grap!

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen