AI Parade: Speelse installaties, workshops, films en documentaires over kunstmatige intelligentie in Forum Groningen

Foto: De Redactie

Vanaf deze vrijdag, 3 februari is de AI parade te bezoeken in Forum Groningen. Speelse installaties, workshops, films en documentaires over kunstmatige intelligentie staan onder andere op het programma tot met zondag 26 februari. Het grootste deel van het programma speelt zich af in het Forum Groningen, maar er zijn ook programmaonderdelen in Forumbibliotheek Haren.

Kunstmatige intelligentie oftewel ‘AI’ is niet meer weg te denken uit ons bestaan. Denk aan de recente berichtgeving over ChatGPT, de kunstmatig intelligente chatbot die op basis van een aantal termen hele essays schrijft. Tot en met 26 februari kunnen belangstellenden onderdompelen, in gesprek gaan en meedoen aan een speels programma met films, theater, workshops, installaties, walk-ins en een Starry AI Bingo.

Theatershow van Lucas de Man: Morgen met Lucas

Lucas de Man, theatermaker en conceptontwikkelaar, stelt je tijdens zijn theatrale show op dinsdag 21 februari voor aan muzikanten, wetenschappers, filosofen en speciale gasten die je allen meenemen in de toekomst van eeuwig leven. Een show over onze heel nabije toekomst, met veel muziek, wetenschap, een fictieve keynote speaker en een actieve rol voor het publiek.

Films en documentaires

Onderdeel van de AI Parade in het Forum is een tweetal speelfilms en twee documentaires over kunstmatige intelligentie. Op het programma staan Her, met een glansrol van Joaquin Phoenix als brievenschrijver die verliefd wordt op zijn interactieve computersysteem, en Kubricks klassieker 2001: A Space Odyssey. Lo and Behold en Hi, AI zijn beide documentaires die in de wereld van nu duiken en de verwarring en dwaasheid rond robots en kunstmatige intelligentie op humoristische én kritische wijze in beeld brengen.

Installatie, workshops en walk-ins

Er is gedurende de hele periode een scala aan gratis programma’s en installaties waar men op speelse wijze kennismaakt met allerhande facetten van kunstmatige intelligentie. Bijvoorbeeld de Love Letter Generator die gebruik maakt van een systeem dat te vergelijken is met ChatGPT, in het weekend voor Valentijnsdag.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de site van het Forum.

De AI Parade is een samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en de Nederlandse AI Coalitie. Het is een landelijk programma dat van vrijdag 3 t/m zondag 26 februari plaatsvindt in Forum Groningen, locaties Nieuwe Markt en Haren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen