Documentaire Willie DeVille te zien in De Oosterpoort

Foto: Via SPOT Groningen

De documentaire ‘Heaven Stood Still : The Incarnations of Willy DeVille’ wordt op zaterdag 18 februari eenmalig vertoond in De Oosterpoort.

“De documentaire portretteert het leven en de muziek van een unieke artiest die zowel bij leven als postuum veel te weinig erkenning heeft gekregen voor zijn unieke positie binnen de traditionele Amerikaanse muziek van de jaren ‘70, ‘80 en ’90”, aldus SPOT Groningen. In Groningen was wijlen DeVille meerdere malen live te zien tijdens concerten in De Oosterpoort.

DeVille

DeVille begon zijn muziek carrière in de CBGB-punkscene in het New York van de jaren ‘70 met zijn band Mink DeVille. Geboren als Billy Borsey in de fabrieksstad Stamford, Connecticut, smeedde hij voor zichzelf een totaal unieke identiteit. Zijn liefde voor muziek en films waren zijn inspiratie en zijn uitweg naar de grote stad. Zijn krachtige zangstem en steeds evoluerende podiumpersonages toverden avontuurlijke uitstapjes naar rhythm-and-blues-, cajun-, salsa-, mariachi- en tejanomuziek. Met zijn “Spanish-Americana” was hij een van de meest originele en meest romantische figuren van het rocktijdperk.

DeVille verkocht in zijn 35-jarige carrière een miljoen platen in Europa met hits als Spanish Stroll, Hey Joe, You Better Move On, Demasiado Corazon. Hij werd genomineerd voor een Academy Award voor het themalied van de film ‘Princess Bride’, stond op alle grote podia in Europa, maar in zijn thuisland bleef hij bijna volledig onbekend.

De aanvang is om 20.30 uur.

Kijk voor meer informate en tickets op de website van SPOT Groningen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen