Stadhuis Groningen in de Spotlight

Het Stadhuis in Groningen staat in de spotlight. De gevel van het stadhuis fungeert als een groot projectiescherm met Groningse beelden en gedichten.

De gedichten zijn onderdeel van Poetry by Night, waarbij gedichten van jongeren van 10 tot 18 jaar markante gebouwen en locaties in de gemeente Groningen verlichten, waaronder het stadhuis.

De projecties zijn vrijdagavond nog te zien van 22.00 tot 23.00 uur en is een onderdeel van het programma ‘Groningen telt af’, het evenement dat sinds dinsdag plaatsvindt. Het biedt een terugblik naar het verleden, stilstaan bij het heden en een knipoog naar de toekomst.

Oudjaarsdag begint als afsluiting vanaf 17.00 uur een gratis gevarieerd programma met Groningse poëzie, cabaret, dans en muziek van volksmuziek tot rock met als hoogtepunt het aftelmoment naar het nieuwe jaar op de Grote Markt.

Op het programma staan onder andere van The Vices, Inge Van Calkar, Poetry By Night, Tik Tok Tammo, Wat Aans, Fred Goverde, Lucas en Gea, Matoya, DJ Arnoud en Nachtburgemeester Merlijn Poolman. De presentatie is in handen van Olaf Vos.

Het evenement ‘Groningen Telt Af’ wil laten zien waarom Groningen een geweldige stad is. Tegelijkertijd biedt het aftellen volgens de organisatie een samenzijn voor Groningers waar veiligheid en gezelligheid hoog in het vaandel staan, in een vuurwerkvrij centrum.

Kijk voor meer informatie: groningenteltaf.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen