Uittips voor het weekend

Foto: Archief De Redactie

Dit weekend zijn er genoeg mogelijkheden om erop uit te gaan. Zo is de Ommelander Markt te bezoeken en kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen bij de Platenbeurs in MartiniPlaza. Ook zijn er verschillende kerstmarkten te bezoeken.

Hieronder een overzicht van een aantal activiteiten:

Ommelander Markt

Zaterdag is de Ommelander Markt te bezoeken tussen 10.00 uur en 17.00 uur bij winkelcentrum de Beren aan de Korreweg.

Verkrijgbaar zijn onder meer biologische producten, zoals brood, zuivel, hartige taarten en soepen, varkensvlees, kippenvlees, lamsvlees, rundvlees en eieren, koekjes en jam, maar ook handgesponnen en handgeverfde wol, zeep en nog veel meer. Voor meer informatie: Ommelandermarkt.nl.

Platenbeurs MartiniPlaza

Muziekliefhebbers kunnen zaterdag terecht bij ruim 45 verschillende platenhandelaren uit onder ander Nederland, België, Engeland en Duitsland. MartiniPlaza is het decor van de Platenbeurs, georganiseerd door Variaworld. Stands met hardrock, nieuwe vinyl, singles en stands met vinylsingles, hoezen, vinyltassen, muziekshirts en meer benodigdheden. Ook zijn concertbeelden te zien op een live scherm.

De beurs is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Kijk hier voor meer informatie.

Kerstmarkt Hoornse Meer

Op het S. Allendeplein in de wijk Hoornse Meer vindt de overdekte en verwarmde Kerstmarkt plaats in een feestelijk verlicht en verwarmde tent. Ongeveer 20 kramen bieden verschillende producten van kerststukjes, kerstdecoraties, tot mutsen en shawls, sieraden en nog veel meer. Ook zijn er optredens van het wijkkoor. De Kerstmarkt Hoornse Meer is te bezoeken van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Vegan Kerstmarkt

Bezoekers kunnen rekenen op ‘een buitenruimte met gezellig knisperende vuurtjes en foodtrucks, en een binnenruimte met een kerstmarkt met kraampjes, live muziek, vegan glühwein en warme chocolademelk’ op de Vegan Kerstmarkt zondag bij EM2 Groningen. Deze markt is te bezoeken van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Zweedse Kerstmarkt

In de Oude Suikerfabriek vindt de Zweedse Kerstmarkt plaats. Op zowel zaterdag als zondag is deze Kerstmarkt in Scandinavische sferen te bezoeken tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Behalve de circa 100 stands zijn er allerlei leuke activiteiten en livemuziek. Lees ookZweedse Kerstmarkt in Groningen

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen