Inschrijving voor 21e editie Nacht van Groningen geopend

Archief de Redactie
Archief de Redactie
Foto: Nacht van Groningen

De inschrijving voor de 21e editie van de Nacht van Groningen op zaterdag 18 februari 2023 is geopend. Deze editie heeft een vernieuwd programma met een traditioneel parcours door de prachtige Groningse binnenstad, meldt de organisatie.

De start en finish zijn op de Ossenmarkt.

De opener van de hardloopkalender bestaat in 2023 uit de volgende onderdelen:

  • 20.00 uur Start Halve Marathon;
  • 20.00 uur Start 10 Engelse Mijl (16,1 km);
  • 20.15 uur Start 10 km;
  • 21.15 uur Start 5 km.

“Door de volgorde van de afstanden aan te passen krijgen we een compacter en dus meer levendig parcours” geeft Johan Meijer van organisatie Golazo Noord-Nederland aan. “Hierdoor lopen er gedurende het gehele event meer deelnemers op het parcours, wat beleving van meedoen aan een loop als deze versterkt. Dus voor deelnemers en voor publiek wordt het nog leuker om erbij te zijn”

De Halve Marathon en 10 Engelse Mijl starten met de traditionele extra lus van 1.1 km, waarna respectievelijk vier en drie rondes van 5 km gelopen worden. De 10 km en 5 km starten hierna voor een dubbele of enkele ronde.

Sfeervolle avondloop

De Nacht van Groningen is een feestelijke avond hardlopen voor zowel de ervaren als beginnende loper. Deelnemers kunnen eigen verlichting meenemen. Langs het parcours wordt er gezorgd voor verlichting en muziek. Dit maakt van de Nacht van Groningen de combinatie tussen sport en feest voor jong en oud.

Inschrijven

Inschrijven voor het loopevent op zaterdag 18 februari 2023 kan via www.nachtvangroningen.nl. Ook is daar alle informatie over het evenement, zoals het parcours en het programma, te vinden..

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen