Start kaartverkoop tweede muziektheatervoorstelling Zummerbühne vrijdag om 12.00 uur

Foto: Mark Schuurman

De kaartverkoop voor de tweede muziektheatervoorstelling Zummerbühne start deze vrijdag 25 november om 12.00 uur. De nieuwe productie van Zummerbühne is van 16 augustus tot en met 10 september 2023 te zien rondom de boerderij Enne Jans Heerd in Maarhuizen, vlakbij Winsum, het dorp dat in 2020 werd verkozen tot het mooiste dorp van Nederland.

De bekendmaking van de titel van de voorstelling en de cast volgt binnenkort.

Artistiek leider Reinout Douma: “We starten dit jaar al vroeg met de kaartverkoop om mensen die vorig jaar hebben misgegrepen nu al de kans te geven een kaartje te kopen. Vorig jaar hebben we namelijk een hoop mensen moeten teleurstellen. We hopen door nu het aantal bezoekers uit te breiden naar 1200 per avond en eerder de kaartverkoop te starten meer mensen te kunnen bedienen.”

Samenspel tussen professionals en amateurs

Ook binnen deze muziektheatervoorstelling is veel ruimte voor Groningers om zelf mee te doen. Douma: “Met Zummerbühne maken we muziektheatervoorstellingen die midden in het Groninger land staan, waarin mensen zich kunnen herkennen en waarmee ze zich verbonden voelen. Dit jaar is er een grotere rol weggelegd dan vorig jaar in de voorstelling voor figuranten, amateurmuzikanten, zangers en spelers. Dus als het je leuk lijkt een grotere rol te hebben en al in een vroeg stadium betrokken kunt en wilt zijn meld je dan vooral aan.”

Nieuw dit jaar is dat er een koor wordt samengesteld dat een belangrijke rol gaat hebben in de voorstelling. Dit koor zal volledig bestaan uit koorzangers uit de Provincie Groningen. Aanmelden kan via de doe-mee pagina op zummerbuhne.nl

Maarhuizen locatie van muziektheatervoorstelling

Net boven Winsum ligt de wierde Maarhuizen, vanaf 2023 een podium voor natuur en cultuur. De muziektheatervoorstelling strijkt aankomende zomer neer op deze bijzondere locatie in Het Hogeland, die momenteel gerestaureerd en ontwikkeld wordt voor cultuur-, natuur- en vrijetijdsbesteding.

De boerderij Enne Jans Heerd en de wierde zijn een beschermd rijksmonument, waarbij de Stichting Enne Jans Heerd, de sociale onderneming Op Maarhuizen en Staatsbosbeheer samen optrekken in de herontwikkeling.

Kaartverkoop

Kaarten zijn vanaf vrijdag 25 november om 12.00 uur verkrijgbaar via zummerbuhne.nl. De kaartverkoop start met een voorverkoop met blindvertrouwenkorting, voor degenen die het aandurven een kaartje te kopen voor de voorstelling waarvan Zummerbühne later pas de titel en cast bekend maakt.

De voorverkoop kaarten kosten 30 euro per stuk en zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. De reguliere kaarten kosten 35 euro per stuk. Ook is het weer mogelijk om voorafgaand aan de voorstelling te genieten van een meergangendiner uit de regio. Kaarten voor het diner zijn alleen beschikbaar als combiticket voor een totaalprijs van 70 euro per persoon (regulier tarief: € 75 per persoon).

Over Zummerbühne

Zummerbühne produceert vijf jaar lang grootschalig, herkenbaar muziektheater met een sterke verbinding met Groningen. Ieder jaar op een andere plek in de provincie, ieder jaar met een andere voorstelling, maar wel altijd dóór, vóór en over onze mensen, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de rijkdom van het Groninger landschap en haar inwoners. Uitgevoerd door professionele acteurs en musici van naam, aangevuld met amateurs uit de regio.

De eerste muziektheatervoorstelling ‘Hollands Hoop’ van Zummerbühne vond afgelopen zomer plaats in Overschild. Er waren 23 speelavonden en 23.000 bezoekers. Zummerbühne is een initiatief van acteur Marcel Hensema en componist Reinout Douma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen