Forum Groningen presenteert voor de 10de keer IDFA in Groningen

De winnaar van Groninger architectuurprijs van vorig jaar
De winnaar van Groninger architectuurprijs van vorig jaar
Foto: De Redactie

Nog één dag en dan begint de satelieteditie van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) in Groningen. Voor de tiende keer presenteert Forum Groningen IDFA in Groningen met een zinderende dwarsdoorsnede van het festival in Amsterdam: vier volle dagen met toekomstige Oscarwinnaars, ontzagwekkende staaltjes onderzoeksjournalistiek en hartverwarmende verhalen.

Programma online

Het volledige programma is bekend en bevat ruim dertig documentaires. Van de openingsfilm All That Breathes tot de traditionele afsluiter Best of IDFA kun je genieten van parels van verhalen, talkshows, inleidingen en nagesprekken.

Niet te missen dit jaar zijn onder andere de indrukwekkende documentaire Nothing Compares, een hedendaagse, feministische blik op Sinéad O’Connors woorden en daden in de periode 1987-1993. Met haar unieke stem en verschijning was de Ierse zangeres een sensatie. Om haar politieke statements werd ze echter ongenadig afgestraft.

Merkel vertelt het verhaal van de vrouw die zestien jaar lang bondskanselier van Duitsland was. De documentaire blikt terug op haar jeugd en carrière met levendig archiefmateriaal en een scala aan interviews. En zeker ook een must see is The Super 8 Years waarin schrijver Annie Ernaux terug kijkt op de home movies van haar en haar gezin, geschoten met een super8-camera in de jaren zeventig en tachtig. Erneaux won dit jaar de Nobelprijs voor literatuur.

IDFA in Groningen is van donderdag 17 tot en met 20 november.

Locatie

Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, Groningen

Kijk voor festivalinformatie, het programme en tickets op forum.nl/idfa

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen