Kinderboekenweek ‘Gi-ga-groen’ van start

Foto: Archief De Redactie

De Kinderboekenweek start woensdag met dit keer het thema Gi-ga-groen!. Dat betekent dat kinderboeken rondom de natuur en dieren centraal staan de komende tien dagen.

Kinderen die van lezen én buitenspelen houden kunnen tijdens de Kinderboekenweek bij het Forum en alle Forumbibliotheken in de gemeente Groningen mee doen aan allerlei leuke en leerzame groene activiteiten.

Kinderboekenweek op tour

Het groene Kinderboekenweek-programma toert langs het Forum en alle acht Forumbibliotheken in Groningen, Hoogkerk, Haren en Ten Boer. Kinderen kunnen op verschillende data bij de bibliotheek bij hun in de buurt koken met afval in De Klikokeuken, een boomhut-avontuur tekenen en een bingokaart ophalen om stoepplantjes bingo te spelen in je eigen straat.

In het Forum zelf kun je in Wonderland bonen laten groeien, worden er workshops georganiseerd zoals een mini-ecosysteem maken en kunnen kinderen vogelvoerslingers en insectenhotels maken bij de Medialab Instuif.

De Kinderboekenweek: Gi-ga-groen! duurt tot en met zondag 16 oktober.

De Australische auteur Andy Griffiths heeft het kinderboekenweekgeschenk geschreven, dat is geïllustreerd door de eveneens Australische Terry Denton. Het tweetal, dat als eerste buitenlandse auteur en illustrator het kinderboekenweekgeschenk maakt, is bekend van hun werk aan De waanzinnige boomhut-reeks.

Kijk voor het hele programma: forum/nl/kinderboekenweek

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen