Groninger Marktendagen: Zeven markten, twee dagen lang in de binnenstad

Foto: © Stella Dekker Fotografie

Zeven verschillende markten zijn twee dagen dit weekend te bezoeken tijdens de Groninger Marktendagen in het centrum van Groningen. Van vintage tot streekproducten en van antiek tot platen.

Een gevarieerd aanbod met zeven verschillende markten is aanstaande zondag 2 en zondag 3 oktober te bezoeken op de Grote Markt, de Vismarkt het A-Kerkhof en de Brugstraat. Ook kunnen bezoekers de provincie nog beter leren kennen.

Héél véél markt, met een braderie, een warenmarkt inclusief standwerkers op de maandag, een vintage- en handgemaakte producten markt, een provincieplein met aanbod van streekproducten, een antiek/ boeken markt, een platenmarkt en een vlooienmarkt. Kom naar Groningen voor de vele marktkramen en enthousiaste standhouders.

Markten

Op beide dagen is de Grote Markt gevuld met vintage en handgemaakte producten. Ongeveer 50 standhouders zijn aanwezig met onder andere vintage kleding, keramiek, brocante, meubels, accessoires, games en taxidermie. Daarnaast zal er een divers aanbod aan handgemaakte producten zijn, zoals macramé wandkleden, sieraden, baby- en kinderkleding, sjaals van handgeweven stoffen, haakwerk en kimono’s. En dat is nog maar een kleine greep uit het assortiment.

Op beide dagen is ook het provincieplein te bezoeken. Op dit plein zijn alle regio’s vanuit de provincie Groningen vertegenwoordigd. Zo is er een stand voor informatie over en activiteiten in de provincie. Kramen met heerlijke streekproducten en de visrokerijen bij het provincieplein ontbreken ook niet op het plein.

Tijdens Groninger Marktendagen is er ook extra een warenmarkt met een gevarieerd aanbod, met verse producten op de Vismarkt.

Op beide dagen is er een braderie. Deze braderie sluit maandag aan op de weekmarkt en dat maakt de Vismarkt tot een groot winkelplein. Op de braderie is een gevarieerd aanbod, van warme schapenvachten, telefoonaccessoires, lederwaren, modeaccessoires, maar ook edelstenen of andere creatieve producten.

Liefhebbers van vlooienmarkt, antiek, platen en vinyl zijn ook beide dagen te vinden in het centrum van Groningen. Met op 2 en 3 oktober een ander aanbod en dat geldt ook voor de andere markten. De vlooienmarkten is nog een traditionele vlooienmarkt, want nieuwe spullen zijn er niet te vinden. De verzamelaar van antiek kan zijn hart ophalen bij de Groninger Marktendagen. Naast antiek kun je ook terecht voor speelgoed, schaatsen, gereedschappen, snuisterijen en verzamelingen van munten en postzegels.

De leukste platen en CD aan op de markt treffen bezoekers aan op de Vinylmarkt.

Op twee plaatsen plaatst de organisatie opslagdepots, waar bezoekers de gekochte items gratis kunnen brengen en weer ophalen bij het naar huis gaan.

Foodtrucks, live muzikanten, DJ’s en kinder activiteiten ontbreken eveneens niet. Foodtrucks zijn te vinden in een food corner op de Grote Markt en bij het A-Kerkhof. Met onder andere hamburgers, friet, koffie, poffertjes en frozen yoghurt.

Programmering

Er komt live muziek bij de foodtrucks aan het A-Kerkhof en zondagmiddag is er muziek op de Vismarkt. DJ’s zijn ook van de partij en verrassen door verschillende muziek genres, stijlen en sfeer.

Kom ook voor de kinderactiviteiten. Er lopen namelijk beren rond van drie meter hoog door de stad en ze nemen ook een traktatie mee. Ook kunnen de kinderen spelen op de Kiddy Fun mobiele speelwagen op de Vismarkt, waar ze kunnen klimmen, klauteren, spelen, ontdekken en glijden op 5 etages. Op maandag 3 oktober staat er ook een kinderdraaimolen op de Vismarkt.

3 oktober is een nationale vrije dag in Duitsland, de Tag der Deutsche Einheit. Omdat dan ook de winkels in Duitsland gesloten zijn is een dagje naar de Groninger Marktendagen een gezellig uitje voor onze oosterburen. “Shoppen, genieten van de horeca, overnachten en je onderdompelen in alles wat Groningen stad en provincie te bieden heeft”, aldus de Groninger Marktendagen.

Samen met de gemeente Groningen, Groningen City Club en Marketing Groningen heeft de organisatie van de Groninger Marktendagen maar één doel; bijdragen aan een levendige binnenstad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen