Groningen Swim Challenge vindt zaterdag weer plaats

Laatste zwemmer van de City Swim komt over de finish.
Laatste zwemmer van de City Swim komt over de finish.
Foto: Archief De Redactie

De Groningen Swim Challenge en de Groningen City Swim vinden zaterdag 27 augustus weer plaats. Deelnemers zwemmen daarbij voor het goede doel vanuit Lauwersoog en Zoutkamp naar de binnenstad van Groningen. Het is de zevende keer dat de zwemwedstrijd wordt georganiseerd.

De teams die meedoen aan de Groningen Swim Challenge springen om 5.30 uur in Zoutkamp het water in. De zwemtocht naar de Oosterhaven in Groningen is 35 kilometer. Zwemmers wisselen elkaar tussendoor af. De deelnemers aan de City Swim zwemmen van De Hunze 1600 meter naar de finish in de Oosterhaven.

Het zwemevenement vindt samen plaats met de viering van Groningens Ontzet. Op het hoofdpodium op de Grote Markt zal Ranomi Kromowidjojo zaterdagavond rond 20.55 uur de cheque met het eindbedrag overhandigen aan het UMCG.

UMCG Kanker Researchfonds

De opbrengst van het evenement gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds. Ranomi Kromowidjojo zal de cheque met het eindbedrag ‘s avonds op de Grote Markt overhandigen aan het UMCG. Vorig jaar werd er meer dan 200.000 euro opgehaald. In totaal is er in de afgelopen jaren door de zwemmers meer dan 900.000 euro opgehaald. Met het opgehaalde geld kan er meer onderzoek gedaan worden naar het voorkomen, behandelen en genezen van kanker.

Aanmelden voor de Groningen Swim Challenge is nog mogelijk tot en met donderdag 25 augustus via www.groningenswimchallenge.nl

Kijk voor meer informatie op www.groningenswimchallenge.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen