Superman is in Groningen! Expositie ‘The Art of DC – The Dawn of Super Heroes’ in Forum Groningen

Foto: ©Marleen Annema

Expositie The Art of DC – The Dawn of Super Heroes is zaterdag feestelijk geopend in Forum Groningen.

Een paar honderd unieke objecten kregen een plekje in de expositie. De tentoonstelling bevat meer dan 160 originele tekeningen, comics, maar ook talloze kostuums, props en artworks uit films als The Dark Knight Rises, Wonder Woman en Joker. Zoals de originele Batpod en het kostuum van The Joker, gedragen door Heath Ledger.

Ook zien de bezoekers filmfragmenten en interviews met acteurs en makers van de uperheldenfilms.

Zaterdag stond Forum Groningen in het teken van superhelden tijdens de feestelijke openingsdag. Iedereen die verkleed kwam als zijn of haar favoriete superheld of schurk mocht gratis naar binnen.

Over de expositie

The Art of DC – The Dawn of Super Heroes is een unieke tentoonstelling die de geschiedenis en mythologische kracht van klassieke superhelden eert. Personages en verhalen die al vele generaties tot de verbeeldingen spreken zijn een vast onderdeel van de populaire cultuur geworden.

De tentoonstelling was eerder te zien in Parijs, waar hij tot stand kwam, en onder andere in Londen, Abu Dhabi, Hong Kong en in vier opeenvolgende steden in Japan. De expositie is nog tot en met 8 januari 2023 te bezoeken in het Forum. Na Groningen is de tentoonstelling niet meer in Europa te zien.

Over DC Comics

DC Comics is een van de grootste en oudste Amerikaanse stripuitgeverijen. De eerste strip werd in 1937 gepubliceerd. De meeste verhalen spelen zich af in fictieve werelden, met solo personages als Superman, Batman en Wonder Woman – even iconisch als heroïsch – en heldenteams als Justice League en Suicide Squad. Naast helden kent het universum van DC ook beroemde superschurken zoals de Joker.

Forum Groningen brengt The Art of DC – Dawn of the Super Heroes samen met Art Ludique-Le Musée, DC Entertainment en Warner Bros.

The Art of DC – The Dawn of Super Heroes is te zien tot en met 8 januari 2023 in Forum Groningen.

Kijk voor meer informatie: forum.nl/dc

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen