Moeite met kiezen uit het programma? Noorderzon biedt hulp

Les Hauts Plateaux
Les Hauts Plateaux
Foto: © Robert Brice

Om bezoekers te helpen kiezen uit het uitgebreide aanbod aan voorstellingen, concerten, lezingen en meer van Noorderzon, dat op 18 augustus begint heeft de organisatie verschillende hulpmiddelen.

Het volledige programma voor de 32e editie van Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is sinds een paar weken te vinden op noorderzon.nl.

Dit jaar zijn er drie thema’s uit het programma uitgelicht, bezoekers kunnen kiezen voor een Mystery Voorstelling waarbij zij pas op de dag zelf horen welke voorstelling ze gaan zien, of om keuzehulp te vragen via een speciaal WhatsApp-nummer.

Keuzehulp: thema’s

Voor alle voorstellingen die onder een thema vallen is er de themakorting. Kiest de bezoeker voor drie of meer voorstellingen, lezingen of concerten binnen een thema, dan ontvangt de bezoeker bij het online kaarten bestellen automatisch een korting van 10 procent op de bestelling.

Thema 1: Na de Stilte – Twee jaar lang was (en stond) de hele wereld zo goed als stil. Alle opgekropte energie moest er daarna in één keer uit. We moe(s)ten opnieuw wennen aan drukte en muziek en geluid. De makers binnen dit thema barsten van de energie na een te lange periode van niks, of zijn juist helemaal in de rol van geluid gedoken. Natuurlijk ontbreekt ook muziek niet in dit rijtje.

Thema 2: De tijd van je leven – De tijd vliegt… Wat laat je achter voor toekomstige generaties? Wat neem je mee? Wat vertel je over vroeger en hoe ziet de toekomst van de aarde eruit? Waarom hebben we heimwee naar iets dat nooit heeft bestaan? In De tijd van je leven zoeken verschillende makers op even diverse manieren naar antwoorden.

Thema 3: Wortels & wegen – Wie zijn we eigenlijk? En hoe zijn we zo geworden? Zijn de wortels van je (voor-)ouders net zo belangrijk en bepalend als de weg die je zelf kiest? Kunnen we hokjes, clichés, mythes en misstanden doorbreken met kunst? In Wortels & Wegen gaan we ervoor.

Mystery Voorstelling

Voor iedereen die nog steeds niet kan kiezen uit Noorderzons uitgebreide programma of zich liever laat verrassen is er de Mystery Voorstelling. Bezoekers van een Mystery Voorstelling horen op de dag zelf waar ze naar toe gaan. Elke dag is een andere voorstelling uitgezocht, dus bezoekers kunnen ook meerdere Mystery Voorstellingen doen. Voorstellingen kunnen in het Noorderplantsoen zijn of op een van de Downtown-locaties in Groningen.

Programma-advies op WhatsApp

Voor iedereen die hulp nodig heeft met het kiezen van voorstellingen, tips of advies over het programma nodig heeft, is er het WhatsApp-nummer. Stuur Noorderzon een berichtje door 06-19636346 aan je contacten toe te voegen en een nieuw gesprek te starten. Natuurlijk is Noorderzon ook bereikbaar voor tips via Instagram, Facebook Messenger of Twitter: @noorderzonnl

Programma-advies in De Winkel

Op de hoek van de Kruissingel en de Kerklaan in het Noorderplantsoen staat dit jaar De Winkel: de plek voor tickets, info en merchandise. Goed geïnformeerde kaartverkopers staan hier klaar met informatie, gezelligheid en kaarten voor het programma. Daarnaast is hier merchandise van het festival verkrijgbaar, gezeefdrukte posters en meer van Vera Artdivision, boeken van Boekhandel Riemer en een heleboel moois uit de Groningen Store.

Noorderzon vindt over drie weken plaats, van donderdag 18 tot en met zondag 28 augustus. Het Noorderplantsoen en verschillende locaties in de binnenstad van Groningen vormen dan het decor voor een elfdaagse ontdekkingstocht langs een uitdagend internationaal, nationaal en lokaal programma. Meer informatie op noorderzon.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen