Er op uit in Groningen?

Foto: Vincent Lublink

Dit weekend is er van alles te beleven in Groningen. De stad staat dit weekend onder meer in het teken van de Nacht van Kunst & Wetenschap, lekker eten bij de Culinaire Verleiding en het festival OVERdeVLOED over 90 km Groningse Dijk.

Festival OVERdeVLOED

Een uniek festival over 90 km Groningse dijk op 3, 4 en 5 juni. Van Lauwersoog naar Nieuw Statenzijl. Langs het net nieuw aangelegde fietspad van 90 kilometer ‘Kiek over Diek’. Midden in Werelderfgoed Waddenzee UNESCO.

Het festival biedt feestelijkheden voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Rondom de dijkplaatsen of te wel mini-festivals is van alles te doen op het gebied van kunst, cultuur, muziek en gezelligheid.

Uniek in zijn soort. Dat is festival OVERdeVLOED.

De Nacht van Kunst & Wetenschap

De Groninger binnenstad vormt op zaterdag 4 juni tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap weer het podium voor inspirerende wetenschappers en boeiende kunstenaars en vooral voor projecten waar die twee elkaar ontmoeten.

Het jaarlijks terugkerend festival biedt meer dan 150 acts op meer dan 10 binnen- en buitenlocaties verspreid over de Groninger binnenstad.

Het programma staat dit jaar in het teken staat van ‘het hart’ en bestaat uit spannende experimenten, voorstellingen, installaties, interactieve opstellingen, lezingen en muziek.

Lees ook: Programma De Nacht van Kunst & Wetenschap compleet

De Culinaire Verleiding

De Culinaire Verleiding met bijzondere gerechten en activiteiten, muziek en workshops is dit weekend tot en met 5 juni te bezoeken op het Ebbingekwartierterrein in Groningen. Een festival waar tal van foodtrucks en –stands hun lekkernijen aanbieden aan het publiek.

Rapalje Zomerfolk Festival

Rapalje is dit weekend te bezoeken in het Stadspark van Groningen met het Zomerfolk Festival. Voor het vierde jaar is het Stadspark omgetoverd tot Keltische wereld. Er zijn (inter)nationale acts, een marktplein en verschillende activiteiten en workshops. Ook is er aan de inwendige mens gedacht, zoals onder andere een barbecue vol lekkernijen of een Rapaljebiertje.

Natural Foods & Goods

Op zondag 5 juni wordt de Natural Foods & Goods Market gehouden rondom de Der Aa-Kerk in Groningen. Op de markt staan verschillende biologische standhouders met allerlei biologische voedingsproducten, zoals pindakaas, brood en Groninger worst. Daarnaast zijn er kramen met non-food producten, zoals onder meer biologische verf, houtsnijwerk en zeepjes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen