Tickets voor Groninger Museumnacht vanaf dinsdag te koop

Foto: Archief De Redactie

De kaartverkoop voor de Groninger Museumnacht is dinsdag begonnen. Op zeven locaties is de Groninger Museumnacht op zaterdag 10 september tussen 19.00 en 1.00 uur te bezoeken

Dit zijn: Groninger Museum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en de expositiezalen in Forum Groningen, Museum aan de A (de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum), het Universiteitsmuseum, Noorderlicht met een tentoonstelling in de Akerk, en de Synagoge Groningen.

Programma Groninger Museumnacht

  • In samenwerking met de manifestatie Bitterzoet Erfgoed presenteert Forum Groningen het panelgesprek Zwart in strips. Een gesprek over stereotypering in strips, animaties én kinderboeken. En naast Storyworld, waar de nieuwe tentoonstelling 70 jaar Donald Duck te zien is, zijn de grote expositiezalen in het Forum ook geopend met de expositie The Art of DC.
  • GRID Grafisch Museum organiseert in het kader van Bitterzoet Erfgoed de tentoonstelling ONDER_DRUK. Daarnaast verzorgt multiculturele band Bokomo Swing de muzikale omlijsting.
  • In Museum aan de A kan kennisgemaakt worden met Groningers die een rol speelden in slavernij en staat de avond bol van muziek, dans en creatieve workshops.
  • Naast de kleurige buitenkant van het Groninger Museum draait binnen ook alles om kleur in de nieuwe tentoonstelling Kleur! Op het programma staan de workshop over het maken van kleurpigmenten, eten ervaren met kleur als thema met food designer Marije Vogelzang en muziek van Sophie Straat en Batatuké.
  • In het Universiteitsmuseum duikt men in de magische wereld van Alice in Wonderland. Leer alles over tijd, ontdek in verschillende experimenten hoe je tijd ervaart en maak deel uit van een echt wetenschappelijk onderzoek.
  • Dit jaar presenteert Noorderlicht in samenwerking met Stichting Oude Groninger Kerken een indrukwekkende tentoonstelling in de Akerk over Oekraïense fotografie van de zeventiger jaren tot nu.
  • De nieuwkomer dit jaar is Synagoge Groningen, ontdek dit bijzondere gebouw en de verhalen door middel van een audiotour.

De Museumnacht is in korte tijd een begrip geworden in cultureel Groningen en biedt jaarlijks op deze avond kunst, cultuur en gezelligheid.

Passe-partouts zijn te koop via groningermuseum.nl/tickets

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen