Jongeren uit Groningen organiseren gratis BASI-festival voor Stadjers

Foto: Stay in charge

Een groep jongeren die mee hebben gedaan aan het project BASI, gaan als afsluiting zelf een festival organiseren voor alle stadjers in Groningen. Het thema van het festival is ´mentale gezondheid´. De jongeren dragen allemaal op hun eigen manier een steentje bij.

Het project BASI staat voor Becoming A Social Innovator en is een MDT project (maatschappelijke diensttijd). Nadat de groep zes maanden lang elke week verschillende workshops en excursies hebben gevolgd waarin ze nieuwe ervaringen hebben opgedaan, gaan ze met hun eigen talent iets terug doen voor de Groningers. Zo kwamen ze op het idee om een gratis BASI festival te organiseren voor alle leeftijden.

Sumo worstelen, workshops en meer

Tijdens het festival is er een podium waarop diverse inspirerende optredens zijn en er zijn verschillende andere dingen te doen, zoals onder andere sumo worstelen, een photo booth, een positieve boodschap achterlaten op camera, diverse workshops, schminken voor de kleinsten en er worden gratis hapjes uitgedeeld.

Muziekorganisatie Noord

Muziekorganisatie Noord is opgezet om de “muziek scene” in Groningen en omgeving alles onder één dak aan te kunnen bieden. Kwaliteit, prijs, gezelligheid en toewijding staan hoog in het vaandel bij MON. Je kunt hier dus (bijna) alles op het gebied van muziek doen en vinden en is tevens de perfecte locatie voor het BASI festival.
Voor alle leeftijden is er wel wat te doen!

Het BASI festival is op zaterdag 2 juli van 13.00 uur tot 17.00 bij de Muziekorganisatie Noord aan de bieslookstraat 23.

Voor meer informatie: www.stayincharge.nl/basifestival

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen