Derde editie 112GroningenDag zaterdag

Foto: Archief De Redactie

Voor de derde keer vindt zaterdag de 112GroningenDag plaats in en om de MartiniPlaza in Groningen. Diverse hulpverleningsinstanties zijn deze dag aanwezig, waaronder verschillende brandweerkorpsen, ambulancezorg, politie en justitie, Veiligheidsregio Groningen, Defensie en nog vele anderen.

De 112-dag biedt een veiligheids- en informatiemarkt met spectaculaire demonstraties en daarnaast geven de hulpverleners uitleg over hun werk.

Ook zijn er muziekoptredens en is er een horecaplein. Daarnaast komen een aantal bekende Nederlanders, waaronder politievlogger Jan Willem van de landelijke eenheid, die al jaren aansprekende video’s op YouTube maakt waarbij hij een groot en divers publiek bereikt. Maar ook Bas Baas en Niels Hoogma, bekend van YouTube en de tv serie Wegmisbruikers zijn de hele dag aanwezig. Zij zetten zich in voor Stichting Opkikker.

Het doel van deze dag is de burger actief kennis laten maken met hulpdiensten, hun werkzaamheden en taken bij calamiteiten of hulpverlening en de burger informeren over preventie en het voorkomen van calamiteiten.

“De 112GroningenDag is leerzaam voor jong en oud en biedt informatie over ieders dagelijkse veiligheid”, aldus organisatie 112groningen.nl.

De 112GroningenDag is te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur in MartiniPlaza aan de Leonard Springerlaan in Groningen. De entree is drie euro vanaf 5 jaar (tot en met 4 jaar gratis).

Kijk voor meer informatie: 112groningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen