Groninger Museum organiseert gratis open dag op Tweede Pinksterdag

Foto: Archief De Redactie

Het Groninger Museum houdt op maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag, een open dag met gratis toegang voor iedereen. Alle tentoonstellingen zijn die dag te bezichtigen en er zijn leuke activiteiten voor jong en oud.

Tijdens de open dag is er spoken word in samenwerking met Noordstaat en zijn er optredens van de Braziliaanse percussieband Batatuké en DJ Lowpro. Professionele rondleiders vertellen op zaal meer over de kunst en het gebouw. Bij de tentoonstelling Bitterzoet Erfgoed РZwart in Groningen geven schrijver Vamba Sherif, historicus Barbara Henkes en kunstenaar Faisel Saro een flitslezing over het slavernijverleden. Creatievelingen kunnen zelf aan de slag in het open atelier.

Ook is het de laatste kans om de populaire tentoonstelling JR: Chronicles te zien. JR: Chronicles is een reis door de indrukwekkende carri√®re van de kunstenaar JR: van de graffitikunst die hij als tiener in Parijs maakte tot zijn maatschappelijke projecten over de hele wereld. JR’s sociaal betrokken werk bevindt zich op het snijvlak van fotografie, straatkunst en performance.

Het museum is tijdens de open dag op Tweede Pinksterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend. Reserveren is niet nodig.

Kijk voor meer informatie op groningermuseum.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen