Er op uit met de Pinksterdagen

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ JosvanE

Met de Pinksterdagen zijn er leuke dingen te doen om erop uit te gaan. Zin om naar de Meikermis te gaan, of lekker eten bij het Multiculinair Food Festival of naar de Pinksterfeesten in Delfzijl of Zoutkamp.

Meikermis in Groningen

De Meikermis met sensationele attracties is tot en met zondag 22 mei te bezoeken. Van the View, de Spinning Coaster, botsauto’s en voor de kinderen draaimolens en de bootjesmolen op de Grote Markt en Vismarkt en de Nostalgische kermis op de Ossenmarkt. Beide dagen geopend van 13.00 uur tot 24.00 uur en de Nostalgische kermis op de Ossenmarkt is geopend van 13.00 uur tot 22.00 uur. Lees ook: Meikermis in Groningen

MultiCulinair Food Festival

Op het Bernouilleplein in Groningen is er een gezellig openluchtrestaurant met gerechten uit alle keukens van de wereld, van Surinaams tot Grieks en van Indisch tot Amerikaans. Verschillende bands en dj’s zorgen voor een extra gezellige sfeer en kinderen kunnen zich uitleven op springkussen. Ook is er theater en kleinkunst.

De aanvangstijden zijn op 1e Pinksterdag, zondag 15 mei van 12.00 uur tot 23.00 uur en 2e Pinksterdag, maandag 16 mei van 12.00 uur tot 21.00 uur.

Pinksterfeesten Delfzijl

De Pinksterfeesten in Delfzijl zijn een begrip. Dit jaar bestaan de feesten 140 jaar.

Er is kermis en het programma biedt onder meer de Pinkster zeedijk wandeltocht en Sliksleeën (Krait’n). Op de havenboulevard is het zotte Zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur en maandagmiddag is het jaarlijkse groot familiefeest voor jong en oud met artiesten, zoals Kenny B, Papa Di Grazi, Frans Bauer, Het Feestteam en Denny Christian. Klik hier voor het complete programma.

Pinksterfeest en Vlaggetjesdag Zoutkamp

Het gezellige vissersdorp Zoutkamp staat vier dagen lang in het teken van het jaarlijkse Pinksterfeest. De gehele Zoutkamper vloot ligt ‘binnen’ en de boten zijn feestelijk versierd.

Op het programma staan onder andere de Mini-expositie Vlaggetjesdag in Zoutkamp en al decennialang wordt op tweede pinksterdag (16 mei) Vlaggetjesdag gevierd. Er zijn dan veel feestelijke activiteiten, waaronder een grote braderie in en rond de binnenhaven. ’s Ochtends maakt de jury het Koninginneschip, het mooist verzorgde schip bekend. Het is een traditie dat de Zoutkamper vloot uitvaart om de garnalenkoningin op te halen. Het hoogtepunt van de dag is het massaal binnenhalen van de nieuwe garnalenkoningin en haar hofhouding. Kijk voor alle informatie op pinksteren-zoutkamp.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden