Grand Theatre presenteert nieuw programma ‘Let’s Get Lyrical’ met Cissy Joan over de schoonheid van woordkunst

Foto: © Knelis

Grand Theatre presenteert dinsdag 24 mei de eerste editie van Let’s Get Lyrical met Cissy Joan. Het vieren van taal – in welke vorm dan ook – staat tijdens dit avondvullende programma centraal.

Vier nationaal bekende spoken word artiesten gaan in gesprek over hun liefde voor woordkunst, onder leiding van host Cissy Joan. De deelnemende artiesten zijn Onias Landveld, Daniëlle Zawadi, MC JR en de Groningse zangeres Maya Maria.

Met Let’s Get Lyrical is de Benedenzaal van Grand Theatre gevuld met muziek, spoken word, storytelling en songteksten. De spoken word artiesten dragen voor uit eigen werk en uit werk van collega’s, bekenden of beroemdheden die ze bewonderen. Aansluitend vindt er een freestyle poetry cypher plaats: woordkunstenaars uit het publiek worden uitgedaagd om het podium te betreden en hun improvisatie skills te laten zien.

Spoken word artiesten

Onias Landveld

Onias Landveld (1985) is schrijver, voice-overacteur, verhalenverteller, spoken word-artiest en voormalig stadsdichter van Tilburg. In 2015 won hij de Van Dale Spoken Award for Storytelling en doceert hij Storytelling aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Momenteel tourt Landveld met zijn eenmansshow Wortels en Cassave, waarin hij vertelt hoe het is om tussen twee werelden, vier culturen en zes talen te leven.

Daniëlle Zawadi

Daniëlle Zawadi (1999) schrijft proza en treedt op met spoken word. Haar verhalen gaan veelal over wat het betekent om jong te zijn in Nederland als iemand van de tweede generatie: geboren in de Democratische Republiek Congo, maar opgegroeid in Nederland. In 2021 debuteerde ze in de theaterwereld met haar one-woman show Alstublieft, Zawadi (Amsterdam Fringe Festival, The Black Achievement Month Den Haag).

Jermaine Berkhoudt

De Rotterdamse Jermaine Berkhoudt (1988), beter bekend als MC JR, is van origine muzikant met een achtergrond in jeugdtheater en dans. In de culturele sector is hij actief als MC, presentator, programmeur en spoken word artiest/docent. Als MC en host stond hij op grote podia van festivals (Lowlands, Woohah, Mysteryland), clubs (Tivoli, Paradiso, 013) en events (International Dance League, Kunstbende, RMA’s).

Maya Maria

De van Terschelling afkomstige zangeres Maya Maria (2000) is het soort artiest dat je ontwapend en tegelijkertijd emotioneel uitdaagt. In een mix van alternatieve R&B, elektronische en ambient muziek gaat ze op zoek naar een contrast tussen het natuurlijke en onnatuurlijke om zo haar verhaal tot leven te brengen. Met begeleiding van Noordstaat Groningen is Maya Maria bezig haar eerste single en visuele EP uit te brengen.

Let’s Get Lyrical met Cissy Joan is dinsdag 24 mei vanaf 20.00 uur te bezoeken in Grand Theatre aan de Grote Markt in Groningen.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.grandtheatregroningen.nl.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen