Studenten Prins Claus Conservatorium spelen zondag oudhollandse zeemansliederen in Museum aan de A

Foto: © Stella Dekker Fotografie

Studenten van het Prins Claus Conservatorium spelen zondag 29 mei oudhollandse liedjes over zeevaart in Museum aan de A, de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

“Zingen was een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur in de zestiende tot achttiende eeuw. Jong en oud, arm en rijk: iedereen zong, van de wieg tot het graf. Mensen zongen op straat en thuis, in de kerk en tijdens het werk, op het land en op de lange reizen op zee. Wie kent ze niet, de klassiekers uit de 18e eeuw?”, aldus Museum aan der A.

Onder het motto ‘Share your talent. Move the world’ worden de musici uitgenodigd om hun talent en passie voor muziek te delen met de wereld om hen heen. Dat doen zij zondag met trompet, trombone, saxofoon, dwarsfluit, basgitaar en drums in Museum aan de A. De studenten spelen eerst zeemansliederen als ‘Daar was laatst een meisje loos’ en ‘Al die willen te kapren varen’ in originele vorm. Dat gaat over in hun eigen interpretatie van de muziek, een uitvoering met een meer eigentijdse klank.

De optredens zijn van 14.00 uur tot 14.45 uur en van 15.00 uur tot 15.45 uur. Museumbezoekers hebben gratis toegang. Jongeren tot en met 21 jaar betalen 4,50 euro en vanaf 22 jaar kost een ticket 8 euro.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen