Meikermis Groningen vanaf donderdag met veel attracties op Grote Markt, Vismarkt en Ossenmarkt

Foto: Archief de Redactie

De opbouw van de Meikermis is begonnen. Vanaf donderdag gaat na 2 jaar de Meikermis weer los. De kermis in de binnenstad, op de Vismarkt, Grote Markt en Ossenmarkt duurt tot en met 22 mei.

Wethouder Glimina Chakor opent de kermis dan om 16.00 uur op de Vismarkt.

Attracties

Op de Grote Markt, Vismarkt en Ossenmarkt staan tal van attracties, van sensationele en spectaculaire attracties afgewisseld met nostalgische draaimolens en andere attracties. Nieuw dit jaar zijn de Toxic en de 65 meter hoge Airborne. Verder ontbreken ook de Break Dance, de botsauto’s, suikerspinnen en oliebollen natuurlijk ook niet. Op de Ossenmarkt is de nostalgische kermis met attracties en lekkernijen van toen te bezoeken. Zo zijn daar onder andere de Cake Walk en de Kop van Jut, de bootjes- en zweefmolen en nog veel meer.

Ook zijn er verschillende activiteiten, zoals de Meet & Greet met kermisknuffel Lucky Loeks, kunnen kinderen zich zondagmiddag gratis laten schminken en is er een dezelfde zondagmiddag een “Prikkelarme” middag. Dan hebben de attracties aangepaste ritten, is er minder harde muziek en minder blinkende verlichting.

Op de kermis geldt een maximale ritprijs. Op de Grote Markt en Vismarkt wordt voor kinderattracties maximaal 2,50 euro betaald, voor grootvermaak 3,00 euro. Bij de Nostalgiekermis op de Ossenmarkt zijn de kosten 1 euro per persoon per rit.

De Meikermis is van 12 tot en met 22 mei op de Grote markt, Vismarkt en Ossenmarkt.

Voor meer informatie: kermisingroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen