Legio-Run in Grootegast

Foto: Publiek Domein

Vandaag op zaterdag 2 april 2016 vindt de eerste editie plaats van de LEGiO-run in Grootegast. Dit is een hardloopevenement dat in het teken staat van LEGO.

Er zijn drie routes samengesteld: 10 kilometer, 5 kilometer en de Funrun van 600 meter. De Funrun is speciaal bedoeld voor de kleine lopers en voor degene die graag mee willen doen maar die om wat voor reden dan ook geen grote afstand kunnen lopen.

De LEGiO-run in Grootegast is onderdeel van Loop-Circuit Noord Nederland. Jong en oud, sportief en onsportief, ervaren en onervaren: iedereen mag meedoen aan de LEGiO-run, meldt de organisatie op de site.

LEGO Nederland was gevestigd aan de Legolaan in Grootegast van 1963 – 1998. Ter ere daarvan wordt in 2016 het LEGiO-museum opgericht in Grootegast.

Dat was de aanleiding om het hardloop-evenement te koppelen aan het thema lego.

Het Marktplein in Grootegast is zowel het start- als het finish terrein.

Starttijden:

  • 13:00 – Funrun (600 meter)
  • 14:00 – 10 kilometer
  • 15:00 – 5 kilometer

Goede doel: “Zieke kinderen laten lachen”

De organisatie doneert 10% van het inschrijf- en donatiegeld aan het goede doel. Dit jaar zijn dat de kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis en Stichting Vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen.

Met de donatie kunnen activiteiten georganiseerd worden om het verblijf voor de kinderen te veraangenamen, zodat ze de reden van hun opname een beetje kunnen vergeten.

Ook op de dag zelf kan geld gedoneerd worden in de daarvoor bestemde LEGO-spaarblokken. Aan het einde van de middag wordt bekendgemaakt hoeveel geld er gedoneerd gaat worden.

Voor meer informatie: legiorun.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden