Al Jarreau & NDR Big Band naar De Oosterpoort in Groningen

Foto: PR De Oosterpoort

Al Jarreau, de Amerikaanse jazz en pop legende geeft zondag 27 november met de Nord Deutsche Rundfunk Big Band een concert in de Oosterpoort in Groningen.

De in 1940 geboren zanger Al Jarreau, bekend met zijn opvallende zangstijl scoorde fraaie hits met ‘Roof Garden’, ‘Boogie Down’ en (zijn weergaloze versie van) ‘Take Five’. De in 1940 geboren zanger heeft al talloze concerten op jazzfestivals over de gehele wereld op zijn naam staan.

Alwyn Lopez ‘Al’ Jarreau (Milwaukee, Wisconsin, 12 maart 1940) staat bekend om zijn vaak geïmproviseerde scatzang en het vermogen om muziekinstrumenten, waaronder gitaar en percussie instrumenten, met zijn stem na te bootsen.

Jarreau is de enige zanger die in drie categorieën van de jazz-pop en R&B polls heeft gewonnen en eveneens de winnaar is van vijf Grammy awards!

Bij velen is hij bekend door zijn grote hit ‘Roof Garden’ uit de jaren 80. ‘Breakin’ Away’ (1981) is zijn best verkochte album. Op dit album staat de hit ‘Roof Garden’ en het nummer ‘We’re in This Love Together’.

In 2008 trad Jarreau op tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam en kreeg hij de Edison Lifetime Achievement Award uitgereikt.

De aanvang is om 20.30 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden