Royal Opera House live: Boris Godunov in Groninger Forum

Boris Godunov
Foto: Groninger Forum

Het Groninger Forum presenteert maandag 21 maart de opera ‘Boris Godunov’, naar het gelijknamige drama van Poesjkin live vanuit Londen op het witte doek.

Boris Godunov

Richard Jones en Antonio Pappano presenteren opnieuw een vruchtbare samenwerking met deze nieuwe productie van Moessorgski’s historische meesterwerk ‘Boris Godunov’, uitgevoerd in de compacte eerste versie uit 1869, in zeven akten.

De originaliteit van de componist in zijn visie op Poesjkins dramaversie van Tsaar Boris Godunov, die over Rusland heerste van 1598 tot 1605, was feitelijk te veel voor de leiding van het Keizerlijke Theater, die wijzigingen eisten in de tweede versie, waarna ‘Boris’ eindelijk in première ging in 1874.

Vele commentatoren en recensenten echter, prefereren de integriteit van het origineel, dat veel minder concessies doet aan de conventies.

Hoge verwachtingen zijn er van Bryn Terfels titelrol, een der meest complexe operarollen in de geschiedenis, alsmede John Graham-Halls verschijning als Prins Sjoejski en John Tomlinson als de vagebondmonnik Varlaam.

De aanvang is om 20.15 uur.

Locatie:
Groninger Forum, Hereplein 73 in Groningen

Onder de noemer ‘Royal Opera House Live’ presenteert het Groninger Forum voor het tweede seizoen een serie van 6 opera’s en 6 balletten van het Royal Opera House in Londen voor 1 avond live gepresenteerd op het witte doek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden