Lezing over Jheronimus Bosch in Remonstrantse kerk

Jheronimus Bosch - Johannes op Patmos
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Donderdag 24 maart geeft Loes Rotshuizen in de Remonstrantse kerk in Groningen een lezing over Jheronimus Bosch. Het werk was in de late vijftiende eeuw baanbrekend anders.

Het is dit jaar vijfhonderd jaar geleden, dat Jheronimus Bosch (in de volksmond Jeroen genoemd) overleed. Zijn schilderijen hangen in musea over de hele wereld.

Zowel in Museum Boijmans Van Beuningen als in het Noordbrabants Museum in ’s Hertogenbosch zijn dit jaar grote tentoonstellingen te bezichtigen rond zijn werk. Kunst In Zicht organiseert naar aanleiding van deze tentoonstellingen deze lezing in Groningen.

In de lezing wordt ingegaan op de context van het werk van Jeroen Bosch en worden enkele werken besproken, met de nadruk op die werken die op de tentoonstellingen te zien zijn.

Den Bosch

Jeroen Bosch realiseerde in ’s Hertogenbosch een markant oeuvre. Met name de tentoonstelling in Den Bosch biedt de kijker een unieke kans om werken van Jeroen Bosch naast en bij elkaar te zien. Recent onderzoek in het kader van de tentoonstelling werpt een nieuw licht op de inhoud en betekenis van deze raadselachtige schilder.

Loes Rotshuizen

Loes Rotshuizen studeerde kunstgeschiedenis in Amsterdam (VU) en Parijs (Sorbonne). Zij doceerde kunst- en cultuurgeschiedenis aan de Lerarenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving aan Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. Daarnaast is zij actief als docent in het HOVO in Noord Nederland.

Kunst In Zicht

Deze lezing wordt georganiseerd door de Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen.

De aanvang is om 19.30 uur tot 21.30 uur. Entree: € 12,50
Opgave: Boekhandel Van der Velde, Akerkhof 45-47, Groningen

Locatie:

Remonstrantse kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden