Lezingenserie ‘Druk, druk, druk’ van VRIJDAG en GRID

Boekomslag drukkerij Philip Elchers
Foto: Team Communicatie VRIJDAG

VRIJDAG en het Grafisch Museum Groningen (GRID) organiseren vanaf donderdag 10 maart de nieuwe, 4-delige lezingenserie ‘Druk,druk,druk…’.

Donderdag 10 maart geeft Flip Ekkers van uitgeverij Philip Elchers de eerste lezing in de serie ‘Druk, druk, druk’, waarin beeldende kunst en drukwerk samenkomen. Centraal staan boeken, gemaakt door beeldend kunstenaars en vormgevers die er voor kiezen om veel aandacht, liefde, tijd en soms ook geld te steken in kleine bijzondere uitgaven.

Flip Ekkers neemt zijn meest bijzondere publicaties mee, vertelt erover en gaat in gesprek met het publiek.

Druk, druk druk

Het papieren boek is voor de sprekers in deze lezingenserie een artistiek product, het equivalent van bijvoorbeeld een serie foto’s of schilderijen. Het boek zelf is daarmee een beeldend werk.

Een project, idee of creatief proces wordt bijna letterlijk uitgedrukt als boek en schept een één op één relatie tussen maker en publiek. In onze tijd, waarin de digitale productie van informatie zo’n grote vlucht heeft genomen, is het bijzonder om te zien dat deze makers juist veel aandacht schenken aan hun fysieke publicaties.

Tentoonstelling van bijzondere publicaties

Na elke lezing laat de spreker een aantal boeken achter in een vitrine. Zo ontstaat er in het GRID dit voorjaar een tentoonstelling van bijzondere publicaties.

De aanvang is om 20.00 uur. Entree € 7,50, voor studenten en VRIJDAG-cursisten €5,00.
Reserveren aanbevolen via [email protected] of 050-305 1400.

Locatie:
GRID, SintJansstraat 2 in Groningen

De volgende lezingen zijn:
Donderdag 7 april Luuk Wilmering
Donderdag 12 mei Elisabeth Tonnard
Donderdag 2 juni Kie Ellens.

Voor meer informatie: bijvrijdag.nl.

Philip Elschers

Philip Elchers (Groningen) is een bekende non-profit uitgeverij die in ruim 25 jaar meer dan driehonderd publicaties op het gebied van kunst, cultuurhistorie en literatuur realiseerde. Ekkers is van huis uit vormgever, een vakman met veel liefde voor het ambacht en altijd op zoek naar kwaliteit en bijzondere samenwerkingen. Philip Elchers publiceerde onder andere Drewes de Wit, Rommert Boonstra, Janet Meester, Martin Tissing en Willem Kolvoort.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden