Hamon Martin Quintet naar De Oosterpoort in Groningen

Foto: de-oosterpoort.nl

De Bretonse folkgroep Hamon Martin Quitet geeft een concert in de Oosterpoort op zaterdag 26 maart.

Net als Ierland en Schotland heeft ook Bretagne een Keltische achtergrond en een rijke en levendige muziektraditie. En daar waar de Schotten en Ieren graag in de pub hun muziek spelen en beleven, doen de Bretonnen dat tijdens het Fest Noz; een avondvullend openluchtfeest met live muziek, dans, eten en drinken. Stichting folk

Fest Noz muziek

Een van de toonaangevende en meest interessante vertegenwoordigers van de Bretonse folk scene is het Hamon Martin Quintet. Deze band geldt als dé referentie voor deze feestelijke en swingende dansmuziek. Al ruim tien jaar duiken deze vijf Bretonnen in de Fest Noz muziek van hun regio (Haut Bretagne) en steken ze die traditie in een modern en zeer dansbaar jasje.

Hamon Martin Quitet

De band mixt de altijd aanstekelijke Bretonse muziek met Arabische en Indische invloeden, onverwacht geïmproviseerde wisselingen in de melodieën en verrassende ritmische patronen.

Zanger en caller Mathieu Hamon wordt bijgestaan door Janick Martin (trekharmonica), Erwan Hamon (bombarde, dwarsfluit), Ronan Pellen (snaren) en Erwan Volant (bas).

De aanvang is om 20.30 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden