Matthäus Passion door het Luthers Bach Ensemble

Luthers Bach Ensemble
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Het Luthers Bach Ensemble voert zaterdagavond 12 maart de Matthäus Passion op in de Der Aa-kerk in Groningen.

Matthäus Passion

Hoewel Bach de ‘Matthäus Passion’ niet heeft geschreven als opera, bevatten zowel de tekst als de muziek veel dramatische, bijna opera-achtige elementen. Het is ook en misschien wel juist een meeslepend verhaal, een verhaal over een onafwendbaar lot.

De ‘Matthäus Passion’ wordt deze keer uitgevoerd door twee samengestelde koren uit het projectkoor van het Luthers Bach Ensemble. De begeleiding is in vertrouwde handen bij het vaste barokorkest.

De soli bestaan uit de bekende solisten van het Luthers Bach Ensemble, Robert Buckland als de Evangelist en Marc Pantus als de Jezusfiguur, die de muziek uit het hoofd zingen. Daarmee heeft deze ‘traditionele’ uitvoering toch een aantal verwijzingen naar de scenische Matthäus Passion die het kleinkoor vorig jaar bracht.

Kleinkoor en barokorkest

Het Luthers Bach Ensemble heeft twee koren: een kleinkoor en een projectkoor. Het kleinkoor bestaat uit zeer ervaren zangers en deels professionals. Het koor heeft de laatste jaren furore gemaakt met uitvoeringen in Nederland en Ostfriesland.

Het projectkoor bestaat uit een enthousiaste groep ervaren amateurzangers. Ze geven twee keer per jaar een concert. Het barokorkest van het Luthers Bach Ensemble bestaat uit een vaste kern van internationale jonge getalenteerde spelers.

De aanvang is om 19.30 uur.

Kaartverkoop ticketshop van Boekhandel Daan Nijman  en luthersbachensemble.nl en via 06 149 22 638 (ma-wo-vr tussen 18.00 uur en 21.00 uur).

Locatie:

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden