Eurosonic Noorderslag (ESNS) 2022 vindt geheel online plaats

Foto: ESNS

Eurosonic Noorderslag (ESNS), het Europese showcasefestival en de conferentie ESNS in Groningen vindt volgend jaar opnieuw van 19 tot en met 22 januari 2022 geheel online plaats. Daartoe is besloten na de laatste aankondiging van de corona-maatregelen vanuit de overheid, meldt de organisatie van ESNS.

“De huidige maatregelen rondom Covid-19 laten het niet toe alle geboekte Europese acts en muziekprofessionals naar Nederland te halen en samen te brengen”, aldus de organisatie. “Ingegeven door de continue wisselende corona-beperkingen en de onzekerheden rondom het inreizen naar Nederland, is het daardoor voor ESNS niet langer mogelijk uit te gaan van een fysieke editie”.

ESNS organiseerde begin 2021 al een online editie voor zowel het showcasefestival als de conferentie, vanwege de corona-maatregelen. Met de online editie wil de organisatie voortbouwen op de geslaagde en goed ontvangen digitale editie van begin dit jaar.

Directeur Dago Houben geeft de moed niet op: “ESNS is van groot belang voor de hele muziekindustrie en met name voor Nederlandse en Europese muzikanten. Het is voor het uitvoeren van onze functie, een platform bieden voor Europese popmuziek, daarom essentieel dat ons evenement online doorgaat. We hebben eerder dit jaar gezien dat het bereik van een digitale editie enorm kan zijn en dat we op die manier het verschil kunnen maken voor de carrière van een artiest. We zijn dan ook blij dat we alle artiesten die geboekt zijn voor ESNS ook dit jaar weer met behulp van onze media partners kunnen presenteren op het best mogelijke platform dat denkbaar is.”

ESNS wil zo veel mogelijk geboekte ESNS acts een podium bieden op het gratis toegankelijke showcase-platform, in samenwerking met NPO 3FM. Tickets voor de digitale conferentie van ESNS zijn beschikbaar via www.esns.nl. Kaartkopers die al eerder een ticket kochten voor de fysieke editie ontvangen zo spoedig mogelijk bericht.

De digitale versie van ESNS 2022 omvat naast de conferentie de programma’s van Noorderslag, Eurosonic, maar ook de award-ceremonie van de Music Moves Europe Awards, de uitreiking van de Popprijs, Popstipendium, Pop Media Prijs en de IJzeren Podiumdieren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen