Grootste Rodin-expositie ooit in Groningen

De Denker van Rodin
Foto: Publiek Domein

Het Groninger Museum komt dit najaar met de grootste Rodin-expositie ooit in Nederland.

Vanaf 19 november toont het Groninger Museum tijdens de expositie Rodin-Genius at Work ruim 120 beelden en 20 werken op papier van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin (1840-1917).

Rodin – Genius at Work

Auguste Rodin (1840-1917) is de grootste en invloedrijkste beeldhouwer van de moderne tijd, meldt het museum. In zijn werk gaat het naast de geïdealiseerde vormen van het menselijk lichaam, ook om het tonen van het maakproces zelf.

Rodin – Genius at Work toont gipsen en bronzen beelden, waaronder bekende werken als ‘De Denker‘ en ‘Balzac‘, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de kunstenaar.

Ook laat de tentoonstelling het buitengewone werkproces zien achter een aantal van zijn bekendste werken, zoals ‘De Kus‘. De tentoonstelling over Rodin is samengesteld door Musée Rodin in Parijs en het Museum of Fine Arts in Montreal.

De expositie is van 19 november 2016 tot en met 30 april 2017

Na een succesvolle start met David Bowie is en Joris Laarman Lab vervolgt het Groninger Museum haar programmering in 2016 met veelbelovende exposities, met als hoogtepunt in het najaar een over de Franse beeldhouwer Auguste Rodin.

Komend voorjaar opent de dubbeltentoonstelling Wilden en Nieuwe Wilden openen in samenwerking met Museum de Fundatie in Zwolle. De dubbeltentoonstelling is gewijd aan het 20ste-eeuwse expressionisme en neo-expressionisme in Duitsland. Deze tentoonstelling is van 30 april tot en met 23 oktober 2016

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden