Groninger Museum verlengt succesvolle Kinderbiënnale met twee maanden

Foto: Archief De Redactie

Het Groninger Museum verlengt de Kinderbiënnale vanaf januari met twee maanden tot en met 13 maart 2022. De interactieve tentoonstelling is volgens het Groninger Museum al door ruim 65.000 mensen bezocht sinds de opening in juni.

“Door de verlenging krijgen nog meer mensen de kans om deze bijzondere ervaring te beleven”, aldus het Groninger Museum. Verdeeld over twee verdiepingen toont het museum het werk van nationale en internationale kunstenaars.

‘Zelf aanraken’

Bijzonder is dat bezoekers de presentaties in het museum zelf mogen aanraken, iets dat in andere tentoonstellingen doorgaans niet het geval is. Het Bamboe Bibber Bos reageert als mensen erdoorheen lopen. En de digitale graffitimuur van WERC Collective komt tot leven als iemand zijn hand ervoor houdt. Met de installatie van Nou&Herkauw creëren voorbijgangers nieuwe digitale fotocreaties en de touwsculpturen van Sandra de Groot groeien door de handgeknoopte creaties van iedereen die op zaal langskomt.

Kinderambassadeurs

Bijzonder aan de Kinderbiënnale is dat kinderen actief betrokken zijn bij alles wat bij deze museale tentoonstelling komt kijken, zoals het schrijven van de tentoonstellingsteksten, meedenken over de pr, meekijken bij de opbouw, leren hoe je een rondleider kunt worden en nog veel meer.

Laatste kans voor Badkat met Guppy

Iedereen die de Badkat met Guppy nog wil zien moet gauw langskomen. De vrolijke Badkat, een gezamenlijk project van het museum met Mooie Wijken en Studio MAKY, dobbert in ieder geval nog in de maand oktober in het water voor het museum.

Kijk voor meer informatie: groningermuseum.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden