Moordmysterie op de avond voor Halloween in het Noordelijk Scheepvaartmuseum

Foto: Noordelijk Scheepvaartmuseum

In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is ‘een moord gepleegd…! Een dag voor Halloween, op zaterdag 30 oktober, kan meegeholpen worden dit mysterie op te lossen.

“Het is vlak na sluitingstijd als er een bloedstollende gil klinkt uit de schemerige entreehal van het middeleeuwse pand in de Brugstraat. Er is een moord gepleegd…!’, aldus de organisatie. “Hoewel er maar zes personen in het museum waren ten tijde van de moord, staat de politie voor een compleet raadsel”.

Ieder half uur kun je tussen 17.00 uur en 19.30 uur terecht in het Noordelijk Scheepvaartmuseum voor een bloedstollend avontuur. Iedereen dient zijn eigen mobiele telefoon met QR-code scanner, zaklamp en databundel mee te nemen. Het spel is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Het leukst is het om in een groepje van maximaal vier personen mee te doen. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan via [email protected]. Vermeld in de e-mail het aantal personen én het tijdstip waarop je wilt beginnen.

De kosten zijn 5 euro per persoon. Het spel duurt 75 minuten. Er zijn zes verdachten en je kunt verspreid door het hele museum aanwijzingen vinden. Kun je aan de hand van de tips achterhalen hoe de vrouw om het leven in gekomen en wie de moord heeft gepleegd? Durf jij het aan?

Halloween

Halloween, afgeleid van Allerheiligenavond, vindt plaats op 31 oktober. Traditioneel wordt het vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. In Nederland heeft het de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. De traditie is dat op deze dag kinderen zich verkleden en bij mensen aanbellen of aankloppen, in de hoop met ‘trick or treat!’ snoep te krijgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden