Groningen maakt zich klaar voor eerste Urban Trail® in Nederland

Een landelijke primeur in Groningen: de Stad is op zondag 3 april hét decor van de allereerste Urban Trail® in Nederland.

Voor iedereen die van het stadsleven houdt, de binnenstad op een andere manier wil leren kennen en op historische plekken wil komen waar je anders nooit komt is dit een absolute must.

Parcours

Urban Trail® in Groningen is voor loop-, stad- en cultuurfanaten een unieke loopervaring met een parcours van ongeveer 10 kilometer door onder andere de Martinitoren, de Der Aa- Kerk, Hotel Prinsenhof en Grand Café Drie Gezusters. Start en finish zijn bij de Ossenmarkt. Nog meer locaties en het parcours worden stapsgewijs bekend gemaakt. Deelnemers krijgen na de finish een medaille en een heerlijk ontbijt aangeboden.

Het evenement is de eerste van de Urban Trail Series® in Nederland. Later dit jaar staan Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Hengelo op de planning.

Mario Kadiks, CEO Golazo Sports Nederland: “Wij willen mensen meer in beweging brengen. Dit concept sluit daar naadloos bij aan. Alles draait om een bijzondere loopervaring waarbij we mensen de stad op een sportieve manier willen laten (her)ontdekken. Ik vind het prachtig dat we op deze manier sport, vitaliteit en toerisme kunnen verenigen en steden op een vernieuwende manier op de kaart zetten”.

Urban Trails®

In België zijn de Urban Trails® al jaren een doorslaand succes. De Antwerpen Urban Trail® telde afgelopen jaar 10.000 deelnemers. Ook Brussel, Gent, Brugge, Doornik, Mechelen, Bergen en Namen waren al decor van het loopevenement. In Kopenhagen vond in 2015 de eerste editie plaats.

Inschrijven

Er worden voor deze editie Urban Trail® een maximum van 2.000 deelnemers toegelaten. Inschrijven (20 euro in de eerste maand, daarna €22,50) kan via www.urbantrail-groningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden