820ste Zuidlaardermarkt dinsdag

Foto: Publiek Domein

Vandaag, dinsdag 19 oktober vindt de 820e editie van de Zuidlaardermarkt plaats. De markt is, na een jaar afwezigheid door corona, deze keer gericht op doorstroom van het publiek.

De Zuidlaardermarkt is Europa’s grootste paardenwarenmarkt, met een kermis en een warenmarkt. Dit jaar is de paardenmarkt op het handelsterrein, waarbij de paardenhandelaren hun paarden verhandelen. Het publiek wordt rondom het handelsterrein geleid.

De warenmarkt is dit jaar vergroot. Ook de Telefoonstraat is onderdeel van de markt. Er is meer ruimte tussen de kramen en deze zijn aan één kant van de weg geplaatst. Daardoor is de markt in eenrichtingsverkeer.

In het midden van de grote Brink is een grote kermis voor jong en oud. De kermis is geopend tot en met woensdag.

Voor het betreden van de paardenmarkt, warenmarkt, de kermis en de terrassen is geen coronatoegangsbewijs nodig. Alleen bezoekers die naar binnen willen bij een horecagelegenheid moeten hun Coronatoegangsbewijs tonen. Tijdens de Zuidlaardermarktweek werkt de horeca met QR-polsbandjes.

Extra bussen Zuidlaardermarkt

Ook worden extra bussen ingezet voor de bezoekers van de Zuidlaardermarkt. Deze bussen rijden tussen Zuidlaren en Groningen, Hoogezand, Veendam en Assen. Kijk hier voor meer informatie.

Kijk hier voor alle informatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden