Bijzondere jukebox bij VRIJDAG

Foto: Communicatie VRIJDAG

Kunstenares Chantalla Pleiter start op dinsdag 9 februari om 15.30 uur, tijdens Pluscafé officieel de door haar ontwikkelde Jukebox, die aan de hand van tekst en muziek herinneringen tot leven brengt.

De Jukebox is een muzikale kunst-installatie die vanaf dinsdagochtend in het Café van VRIJDAG aan de Sint Jansstraat 7 klaar staat.

Feestelijke opening tijdens Pluscafé op dinsdagmiddag

Chantalla Pleiter interviewde talrijke ouderen en verzamelde zo liedjes en herinneringen, zoals oude liedjes, kinderliedjes of slaapliedjes die we vroeger zongen of voor ons gezongen werden. Deze liedjes horen bij herinneringen en beelden die heel persoonlijk zijn. De jukebox geeft die herinneringen door.

Bezoekers kunnen zelf kiezen welk lied je wilt horen en krijgt er korte teksten bij van mensen die vertellen wat het lied voor hun betekent.

De techniek en software is geleverd door Teackele Soepboer en Kitty Boon was ‘peer coach’.

Tijdens de officiële opening op dinsdagmiddag zijn er veel senioren bij VRIJDAG. Elke dinsdagmiddag is het Pluscafé waar zij vrij binnenlopen om met elkaar in gesprek te gaan en activiteiten te ontwikkelen. De Jukebox is deze keer een prachtige aanleiding om met elkaar herinneringen op te halen.

Iedereen is welkom bij de opening. Senioren die (jeugd)herinneringen willen ophalen, kunnen nog tot en met zaterdag 13 februari elke dag terecht, zolang het gebouw open is. Doorgaans van 9.00 tot 22.00 uur en op zaterdag tot 13.00 uur. Je kunt de jukebox zelf bedienen en er hoeft geen kwartje in.

Gekleurd Grijs

De Jukebox is speciaal gemaakt voor het project Gekleurd Grijs. Onder de noemer “Gekleurd Grijs in Actie”, zijn er de hele maand februari in Groningen en Drenthe culturele activiteiten speciaal voor senioren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden