Verschillende activiteiten in Groninger Museum tijdens herfstvakantie

Foto: De Redactie

In de herfstvakantie biedt het Groninger Museum verschillende activiteiten. Zo kan iedereen de Kinderbiënnale beleven en meedoen aan leerzame workshops.

Voor kinderen zijn er extra activiteiten, zoals meedoen aan een speurtocht of Museuminspecteur worden en zo een Kinderbiënnale goodiebag verdienen. Met inspiratie van de Kinderbiënnale maken bezoekers hun eigen creatie in het inloopatelier, dat in de vakantie net als het museum iedere dag open is.

Workshop digitaal landschap tekenen

Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober geeft kunstenaar Pan Vanitcharoenthum een workshop in het tekenen van een digitaal landschap. Door een bloem of een dier te tekenen en deze in een landschap te plaatsen, maken deelnemers hun eigen paradijs. Pan Vanitcharoenthum heeft zich voor deze workshop laten inspireren door Kinderbiënnalekunstenaar Donna Ong en haar natuurlijke werelden. De workshops zijn van 12.00 uur tot 16.45 uur en gratis toegankelijk op vertoon van een museumticket.

Kunstenaar Layla May Arthur geeft op zaterdag 23 en zondag 24 oktober een workshop in het maken van een papieren landschap. Hoe meer bezoekers meedoen, hoe groter het landschap wordt. De workshops zijn van 12.00 uur tot 16.45 uur en gratis toegankelijk op vertoon van een museumticket. Op groningermuseum.nl/herfstvakantie staat een overzicht van alle activiteiten.

Kinderbiënnale

De Kinderbiënnale is een grote interactieve kunsttentoonstelling in het Groninger Museum, waarbij bezoekers worden uitgedaagd om aan kunstwerken mee te doen of dingen te ontdekken. Het Bamboe Bibber Bos van Bert Schoeren gaat trillen als het wordt aangeraakt of een eigen augmented reality graffiti maken samen met het WERC Collective.

En er is méér

De herfstvakantie biedt ook de laatste kans om de tentoonstellingen Alida Pott en The Show Must Go On te bezoeken, die eind oktober verdwijnen.

The Show Must Go On biedt een niet eerder vertoonde mix & match uit de Groninger Museum-collectie: oude en nieuwe kunstwerken zijn speels met elkaar gecombineerd. Barokke portretten van de achttiende-eeuwse Groninger familie Sichterman naast hedendaagse modeportretten door Inez van Lamsweerde, gevolgd door druksels van H.N. Werkman en grafiek van Andy Warhol. De tentoonstelling is verlengd tot en met 24 oktober.

De verfijnde aquarellen van de tentoonstelling Alida Pott zijn ook zeer de moeite waard. Alida Pott was het eerste ‘dameslid’ van de Groningse kunstenaarsvereniging De Ploeg en tevens één van haar meest getalenteerde kunstenaars. In dertig werken laat de tentoonstelling de expressiviteit en eigenzinnigheid zien die zo kenmerkend zijn voor haar stijl. De tentoonstelling Alida Pott is nog te zien tot en met 31 oktober.

Tijdens de herfstvakantie is het Groninger Museum ook op maandag 18 en 25 oktober geopend.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden